Zomergeuren en kleuren: Escada Sorbetto Rosso

Ik heb het te weinig over mijn geurtjes. Als beauty liefhebber heb ik al een mooie collectie of noem het verslaving. Toch heb ik een specifieke voorkeur en daar vertel ik de komende weken graag meer over. Ik begin graag met deze limited edition voor wie houdt van fruitig en toch een tikkeltje sensueel.

Een zomerse sorbet aan zee

Een parfum dat elke zomer met een eigen vernieuwende limitededition komt, is Escada. Ik begrijp heel goed waarom Escada zo gekend is om hun jaarlijkse limited edition. Dat het evenzeer voor velen uitkijken is naar hun nieuwe geur. Deze is typerend exotisch en sensueel.

Escada Sorbetto Rosso

Escada is als merk heel uniek gezien ze net als een zomertrend een parfum of eau de toilette uitbrachten die maar 1 zomer verkrijgbaar is. Margaretha Ley, een voormalig Zweeds model , stond aan het roer van het concept.  De nieuwe Escada Sorbetto Rosso is een sfeervol geurtje vol  plezier en vreugde. Het roept als het ware een echt ‘Dolce Vita’ – gevoel op.

Heel kenmerkend bevat deze geur watermeloen. Zo had ik zelf nog nooit een zomergeurtje. De bekende parfumeur Richard Herpin versterkte de geur door fruitige noten toe te voegen zoals mandarijn en calone. Daarnaast zit er ook peer, rode appel en praline in om het suikerachtige aspect te benadrukken.  Een geur als deze heeft dan nog enkel nood aan sensualiteit. Daar zorgt de musk, ambrox en tiarabloem voor.

De verpakking is trouwens ook heel leuk bedacht. Het flacon is iconisch en krijgt elk jaar een toepasselijke kleur. De tekening is een duidelijke weergave van onze ‘dolce vita’ die op haar droombestemming aankomt. Het donkerroze in combinatie met het blauw en de subtiele tekening van het meloentje op het flacon is zo subtiel en toch leuk. Je zou de flesjes elk jaar kunnen verzamelen ;-).

Escada – rosso
Sorbetto Rosso is verkrijgbaar bij geautoriseerde Escada fragrance parfumerieën en warenhuizen.
Eau de toilette 30 ml € 40
Eau de toilette 50 ml € 57
Eau de toilette 100 ml € 73

Voor meer informatie over samenwerkingen, verwijs ik graag door naar mijn disclaimer.

Leave a Reply

error: Content is protected !!