Wittere tanden

Een mooie glimlach begint met mooie tanden. Mooie tanden zijn wit van kleur, maar hoe verkrijg je dat zo een typische Colgate smile? Ik verklap hierbij alvast wat meer over mijn routine of beter gezegd over wat mijn hulpmiddeltjes hiertoe zijn.

Dagelijkse mondhygiëne

Tandpasta

Ik ben zelf gezegend met extreem gevoelige tanden. Vaak zijn tandpasta’s die zorgen voor whitening dan ook te straf voor mijn gebit. Ik poets in tegenstelling tot het gezegde not met Colgate maar al jaren met Oral-B. Het gamma dat ook door tandartsen aangeraden wordt, althans toch door de mijne. Ik gebruik meestal de pasta tegen gevoelige tanden, maar ze brengen nu enkele varianten uit die evenzeer gaan witten als je tandglazuur beschermen.

Alle formules in de Oral-B whitening tandpasta bevatten de Active Mineral Complex. Deze bevat:

  • Sodium Fluoride: remineraliseert  glazuur om de tanden te versterken
  • Silica: zachtjes polijsten (verwijdert vlekken)
  • Oppervlakte actieve stoffen: zorgen voor schone en wittere tanden

Ik probeerde alvast de 2 varianten:

  1. Glazuurbescherming (blauwe)
  2. Gevoelige tanden (roze)

Elektrisch poetsen

Sinds enkele jaren poetsen wij allemaal elektrisch. Ik vind dat niet enkel een makkelijke manier van poetsen maar evenzeer heb ik daarbij het gevoel dat ik mijn tanden grondiger poets om eventueel een te veel aan tandsteen te vermijden.

De Oral-B Rose Gold kan verbonden worden met een app wat ervoor zorgt dat ik voor de volledige 2 minuten mijn tanden vollediger poets. Maar zo zie ik ook dat ik zeker overal geweest ben. Het is niet enkel een mooie tandenborstel maar hij heeft evenzeer 6 verschillende poetsstanden. Evenzeer om gevoelige tanden aan te pakken en grondig te werk te gaan. Daarnaast kan ik deze ook leuk personaliseren en koos ik voor een roos lampje. Ik kan zeggen dat Ivonne dat altijd heel fascinerend vindt om te zien. De borstel zit in een handig doosje om mee te nemen op weekend bijvoorbeeld maar deze kan op die manier opladen zelfs via USB.

Oral-B Rosé
Oral-B Genius
Oral-B Genius

Bleachen

Echt bleaching van mijn tanden blijkt bij mij geen ideale oplossing omdat mijn tanden er veel te gevoelig van worden. Ik probeerde echter toch een oplossing die wel een mooi effect geeft. Ik liet ze bleachen bij Tandenbleaching Hasselt. Je kan ook je tanden bleachen met bicarbonaat pasta en dat onder een lamp gedurende (3 x 20 minuten). De combinatie geeft wel een mooi resultaat gedurende enkele maanden. Echte hagelwitte tanden of blauw witte tanden vragen toch nog wat meer werk en intensiteit maar op deze manier blijft het wel natuurlijk vind ik.

Voor en Na – Sessie 1 (confronterend)
Oral-B Smile
Afgelopen ochtend
Oral B tandpasta zijn verkrijgbaar voor €5,49 in de supermarkt/drogisterij
Oral-B Genius Elektrische tandenborstel is verkrijgbaar voor €299

2 Comments

  1. Sofie Lambrecht

    Mei 31, 2018 at 12:40 pm

    Tof, goed resultaat!

Leave a Reply

error: Content is protected !!