Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Access Token is invalid, please get it again

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

VRIJHEID

intago No Comments

VRIJHEID

intago No Comments

Een glimp uit het leven van Ruth, gastblogger, ondernemer, mama van Jack (3). You gotta understand this or not 😉

Sommigen onder jullie gaan zich herkennen in dit artikel. Voor anderen is mijn manier van moeder zijn onbegrijpelijk. Maar voor mij is het de enige manier om mezelf en mijn gezin gelukkig te maken.

Toen ik ging studeren, kon dat niet ver genoeg van huis zijn, en liefst op kot… eindelijk vrijheid, weg van het ouderlijk huis. En na mijn studies ging ik het liefst nog verder weg, naar het buitenland in mijn geval. Ik ben altijd een harde werker geweest, lange dagen, korte nachten, hechte vriendschappen met collega’s en tijdens de schaarse vrije momenten eropuit met vriendinnen.

Maar 3 jaar geleden, keerde het tij. Ik zette ons knap (uiteraard!) kind op de wereld. Weg vrijheid! Maar je krijgt er iets prachtigs voor in de plaats, onbeschrijfelijk (dus ik ga het ook niet proberen). Hoe ideaal is het om na de bevalling steun, advies, praktische hulp en opvoedingstips te krijgen van mensen die het al eens succesvol hebben gedaan? We gingen dicht bij mijn ouders & schoonouders wonen, allen gescheiden, dus een ruime keuze aan oppasadressen.

Jack, het knap(ste) kind, ging al na een paar weken bij hen logeren, heeft meerdere slaapkamers en moet zelden in de voor- en naschoolse opvang blijven. Hun kleinkind is altijd welkom en heeft een geweldige band met zijn grootouders. Maar we drukken erop dat ze reizen, uitstappen, afspraken, enz. doorgeven zodat we hiermee rekening kunnen houden in de 2-maandelijkse planning. Ieder zijn vrijheid!

Hierdoor kon ik een jaar geleden de meest avontuurlijke stap uit mijn leven zetten. Na de “go, doe maar, zeker weten, alle succes”, gaf ik mijn ontslag. Weg loon, weg bedrijfswagen, weg andere voordelen, weg collega’s, maar… “hello vrijheid”!

Ik ging ondernemen! Samen met mijn broer ben ik een start-up gestart, Small Teaser, het platform waar Saar deze blog op publiceert. Ondertussen deden 100-den bloggers, verenigingen en organisaties haar na.

Nog geen seconde heb ik spijt gehad van mijn carrièreswitch. Tijdens mijn studies en verschillende jobs heb ik nooit zoveel geleerd als nu. We bouwen een interessant netwerk op en hebben iedere dag de mogelijkheid om de wereld te veranderen. Maar er is zeker ook een keerzijde: (financiële) onzekerheden, moeilijke beslissingen die je snel en vaak alleen moet nemen, slapeloze nachten, tegenslagen en… weinig thuis…

“Je zet toch geen kinderen op de wereld om ze dan bij een oppas te dumpen”. Klopt! Maar je zet ook geen kinderen op de wereld om ze op te voeden alsof ze je bezit zijn. Ieder zijn vrijheid!

Jack is een nieuwsgierige, ondernemende, sociale én gelukkige peuter. Hij heeft geleerd zijn plan te trekken en flexibel te zijn. Eigenschappen waar ik apetrots op ben!

Ik gun mezelf weinig of geen vrije dagen omdat het gewoon niet lukt tijdens deze cruciale (begin)fase van onze start-up. Maar ik heb geleerd om mijn tijd efficiënter te plannen:

  • vrienden en vriendinnen opbellen vanuit de auto,
  • interessante online artikels niet meteen lezen, maar de link bewaren en lezen tijdens een wachtmoment (dokter, treinstation of luchthaven,…),
  • routineklussen plannen om ze op een vast tijdstip tijdens de dag/week/maand te doen,
  • trappen lopen ipv de lift (dat bespaart me 1u sport per week),
  • beperkt besparen op een poetsvrouw (ze komt om de 14 dagen sinds ik als zelfstandige werk, voordien iedere week),
  • een vrij strakke planning,
  • leren ‘nee’ zeggen,
  • en voor onze start-up: focus, focus, focus!

Door dit toe te passen, creëer ik iedere week toch die noodzakelijke family-time zonder schuldgevoel. Ik ben er dan 100% en we doen leuke dingen, heel bewust van de vrijheid die me wordt gegund 🙂

Liefs,
Ruth

   Send article as PDF   
intago

All posts

No Comments

Leave a Reply

I accept the Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

About Me

About Me

Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

Saar

Connect

Categories

Popular Links

Latest Posts

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow @nietzomaarsaar

Recent Tweets

Image Boxes

×
error: Content is protected !!