Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Access Token is invalid, please get it again

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

Vier de lente in Keukenhof

saar-vandegaer 2 Comments

Vier de lente in Keukenhof

Saar Vandegaer 2 Comments

Het is de periode van de tulpen. Je kan ze momenteel op hun mooist spotten en kopen. Maar ik had het geluk om ze deze week in volle glorie te bekijken. Ik voelde mezelf een beetje Alice in Wonderland tussen al die mooie lentekleuren. Neem gerust eens een kijkje waarom  een bezoekje aan dit pareltje echt wel de moeite waard is. En jawel ook met kinderen.

Bloemenpracht

Keukenhof Holland is een plaats in Lisse (de buurt van Haarlem) waar je de lente kan gaan opsnuiven en dit gedurende 10 weken. Je leest het goed, het Keukenhof is jaarlijks maar een beperkte periode open. Tijdens die periode komen er wel maar liefst 1000 000 bezoekers langs. Ik ging langs op een relatief rustig dagje met +/-22 000 bezoekers. Maar wel een toeriste trekpleister, een must om te gaan genieten van geuren en kleuren, dan wel in het bijzonder van mooie tulpen. Ik wist trouwens niet dat er zoveel soorten en maten bestonden. We starten onze dag met een wandeling door het park begeleid door een ervaren gids.

prachtige kleuren
prachtig kleurenpaletten
speciale mix

Een werk van lange adem effectief. De tulpen komen van bloembolkwekers. Hun naam staat dan ook geheel terecht vernoemd bij elk perkje. Wie er droomt van zulke mooie tulpen in de tuin kan dan ook bij hen terecht. Ik vertel later even welke tulpen mijn favoriete waren. Dit jaar zie je vooral een heel mooie bloemenmozaïek waarin 50.000 bollen zijn geplant en dat wel volgens een lasagne techniek. Zo komen eerst de ‘paas’ bloemen en hyacinten naar boven en daarna zijn de tulpen aan bod.

de rivier van hyacinten
Die pioentulpen – één van mijn favoriete
de zwarte tulp (2de favoriet)

Tuinen

Naast alle bloemenperken zijn er ook zo een 7 inspiratietuinen in het park. Dit levert je leuke ideeën op voor je eigen tuin. Ik was zelf minder enthousiast over de tuin van Rob Verlinden omdat ik de poort nogal gigantisch en wat te veel vond. Maar de ‘Rebel Garden’ vond ik dan weer veel leuker ook al was deze heel kleurrijk en stonden er wat flamingo’s. Er staan hier thuis in mijn eigen tuin ook wat flamingo’s, het zou daar wel eens wat mee te maken kunnen hebben.

De “rebel” garden
Doet me wat aan het ‘Vieux Luxembourg – servies” van Villeroy & Boch denken

Wat kan je er doen met kinderen?

 • Met de boot: Rond het park zijn de bollenvelden gelegen. Vanuit de Keukenhofmolen had ik er een prachtig uitzicht over. Met de fluisterboot kan je langs deze velden varen.
 • Met de fiets: een windmolen, tulpen, … Kan het nog Hollandser? Een fietstocht zou dit verhaal compleet kunnen maken en dan wel eentje langs de leuke bollenvelden.
 • In het park is een speeltuin, kinderboerderij en doolhof waar de kinderen wel even mee zoet zijn.
bloembolvelden

Ik plan alvast mijn trip voor volgend jaar. Al die leuke kleurtjes levert zoveel leuke foto’s op met de kinderen. Dat kan ik niet laten. Dan huren we deze keer een fiets om langs de velden te rijden.

Praktisch
Het keukenhof is nog geopend tot en met 19 mei. Breng het zeker eens een bezoekje als je kan.
 • toegang: €17 (online voor volwassenen) en €8 (voor kinderen vanaf 4 jaar)
 • 2,5 uur rijden vanuit Brussel
 • Het park is nog open tot 13 mei
 • Makkelijk bereikbaar met de bus vanuit  station Leiden.

Tulpen plukken

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik vaak de drang had om een boeketje tulpen te plukken zo temidden al die perkjes. Dat mag natuurlijk niet. Maar niet ver van het park heb je Annemieke’s pluktuin. Daar kan je zelf een mooi boeketje plukken voor thuis (€0,25 per tulp). Dat heeft trouwens een heel ontspannend effect op onze geest zo rustig onze eigen tulpen uitkiezen.

Annemieke’s pluktuin
mijn eigen boeketje met knol
foto by ‘Freshverliebt’
   Send article as PDF   
Saar Vandegaer

All posts

2 Comments

 • Sylvie april 30, 2018 at 8:15 pm

  Leuk om te lezen! Was ook gezellig hé.

  • Saar Vandegaer mei 1, 2018 at 5:58 am

   Supergezellig he! We hebben ons goed geamuseerd daar ????

  Leave a Reply

  I accept the Privacy Policy

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  About Me

  About Me

  Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

  Saar

  Connect

  Categories

  Popular Links

  Latest Posts

  Instagram

  Instagram did not return a 200.

  Follow @nietzomaarsaar

  Recent Tweets

  Image Boxes

  ×
  error: Content is protected !!