Receptje voor een makkelijke pasta op 1,2,3

Zo tussen de feestdagen door vind ik het altijd vrij moeilijk om te beslissen wat er elke avond op tafel wordt getoverd. Het tafelen was zo al uitgebreid genoeg dus mag het best wel eens wat eenvoudiger zijn. Het mag dan ook wel eens wat gewonere kost zijn. Ik verkies persoonlijk om tussendoor hetgeen in de kast staat wat op te werken. Er zijn zo een aantal zaken die ik vrijwel altijd in huis heb. Rijst en pasta bijvoorbeeld is eigenlijk zo goed als nooit op. Tomatenpuree en potjes pesto kan je ook altijd in de kast terug vinden. Dus toen ik deze week aan het speurneuzen was door mijn koelkast kreeg ik nog wel eens zin in een lekkere pasta pesto. 

Trouwens ik zoek tussendoor altijd recepten online om iets klaar te maken. Dat is ideaal als inspiratiebron. Zo kijk ik bij andere foodbloggers, winkels (Albert Heijn heeft ook altijd recepten online staan), Dagelijkse Kost of Hello Fresh. Voor deze pasta baseerde ik mij op dit recept met tomaat, pesto en feta.

Ik geef met veel plezier mee hoe ik dit snel gerecht ineen stak. Ik nam hetgeen ik nog in de koelkast had liggen. Je kan er ook gewone stukjes tomaat in doen als je dat zou hebben. Of spekblokjes zijn een leuke extra maar zeker geen must:

Wat heb ik gebruikt:

  • 200 gr: Spirelli (Ik gebruikte hiervoor Soubry)
  • 1 potje groene pesto (Boni)
  • 1 bakje kersttomaten 
  • 2 takjes lenteui
  • Parmezaanse kaas
  • Rucola
  • Pijnboompitten (handvol)
  • 1 rode ui
  • extra: spekblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper/zout/italiaanse kruiden

Hoe ga je te werk:

Breng je water voor pasta aan de kook. Snij intussen je rode ui en kersttomaatjes. Meng deze met een beetje olijfolie en beng op smaak met kruiden. Deze heerlijke tomatensalsa zorgt voor een frisse toets. Zodra de pasta klaar is, giet je het water af. Meng de pesto met de pasta. Bak je pijnboompitjes, kort, in een pan. Dresseer je bord met enkele lepels pasta pesto. Een goede schep rucola en enkele lepels van de tomatensalsa. Rasp een beetje parmezaanse kaas erover en werk het af met enkele pijnboompitjes. In geen tijd heb je een heerlijke pasta op tafel gezet met wat ingrediënten uit de kast. 

Ik probeer zelf wat gezonder te eten (zie vorige blog: https://nietzomaarsaar.be/article/eten-met-ww/) Dat is ook de reden dat  vrij veel sla en tomaatjes meng onder de pasta. Dit zorgt ervoor dat ik snel voldaan ben en mij niet ga overeten aan enkel pasta. Wat is jullie makkelijke gerecht dat je met ingrediënten uit de kast tovert?

Leave a Reply

error: Content is protected !!