Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Access Token is invalid, please get it again

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

Op kamp: 5 tips tegen heimwee

saar-vandegaer 1 Comment

Op kamp: 5 tips tegen heimwee

Saar Vandegaer 1 Comment

Gijs heeft er net twee weken van kampen opzitten. Een week KSA en een week Sporta kamp. Na een droevig KSA weekend enkele maanden geleden, besloot ik toch enkele maatregelen te nemen om het aangenamer te maken voor hem. Want eerlijk gezegd het gevoel van een triest kind te hebben ver van huis greep me toch wel een beetje bij de keel. Zo gezegd zo gedaan nam ik het voorbereid aan. Ik deel graag mijn tips met jullie want klaarblijkelijk hebben ze hun doeltreffende werking wel bewezen.

kamp

tip 1: kaartje

Stuur een kaartje de dag van vertrek. Ik had een kaartje de dag dat ik Gijs ben gaan afzetten in Loppem al in de brievenbus daar gedropt. Zo was ik zeker dat hij dit op tijd had. Voor Sporta konden we eentje gratis via Hallmark bestellen. Handig! Voor de KSA had ik eentje gekocht. Ik schreef op voorhand ook al adressen klaar op etiketjes in de hoop toch een kaartje terug te krijgen. Geef het adres zeker ook mee aan de familie thuis. Gijs ontving kaartjes van zijn oma en meter, peter en tante. Dat maakt hun dag toch extra bijzonder wanneer ze daar post krijgen.

tip 2: foto

Ik stuur met mijn kaartjes wat foto’s mee van ons. Ik had op de dag van het droppen mijn Instax mee waardoor ik on the spot nog snel enkele beelden kon maken van ons samen. Hij nam ze ook netjes terug mee naar huis.

tip 3: een aandenken aan thuis

Gijs mocht zelf iets uitkiezen voor mee slapen te nemen naast zijn knuffel. Natuurlijk wel iets klein maar hij koos een t-shirtje van mij uit. Eentje die we samen gepimpt hadden voor vaderdag. Soms werkt dat zelfs nog beter dan een foto.

tip 4: een lampje

Grote mond, klein hartje! Dat vat Gijs helemaal samen. Hij is namelijk nogal bang in het donker. We vonden bij Decatlon een klein waaklampje voor die donkere bange momentjes. Ideaal in zijn slaapzakje dacht ik of als hij ’s nachts even naar het toilet moet. De batterij is plat dus dit lampje was een schot in de roos.

tip 5: stripverhalen/boeken

Heimwee komt meestal naar boven tijdens rustige momentjes. Voor tijdens het platte rust moment komen stripverhalen of dat favoriete leesboek van thuis zeker van pas. Verveling krijg geen kans!

Ik moet zeggen dat na een beetje een droevig weekend in maart, hij deze weekjes kamp beter door stond.


   Send article as PDF   
Saar Vandegaer

All posts

1 Comment

 • Wat neemt Gijs mee op kamp - augustus 5, 2019 at 8:01 pm

  […] Op kamp: 5 tips tegen heimwee […]

 • Leave a Reply

  I accept the Privacy Policy

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  About Me

  About Me

  Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

  Saar

  Connect

  Categories

  Popular Links

  Latest Posts

  Instagram

  Instagram did not return a 200.

  Follow @nietzomaarsaar

  Recent Tweets

  Image Boxes

  ×
  error: Content is protected !!