Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Access Token is invalid, please get it again

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

Naar Valencia met kinderen?

intago No Comments

Naar Valencia met kinderen?

intago No Comments

Ik geef je graag mijn tips voor een uitstapje met kinderen naar Valencia. Wat kan je er doen en wat zijn mijn top adresjes.

by Saar Vandegaer
by Saar Vandegaer
by Saar Vandegaer
by Saar Vandegaer
by Saar Vandegaer
by Saar Vandegaer
by Saar Vandegaer

Wat te doen in Valencia met kinderen?

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje gelegen aan de Middellandse zee. De stad heeft een perfecte mix van oud en modern, maar typisch zuiders. We wilden tijdens onze vakantie de stad toch wel eens opzoeken met Gijs en Ivonne. Wat moet je zeker doen?

Océanografic

Dit is het eerste wat we bezochten. Het grootste aquarium van Europa (dierenpark) met vissen, zeekoeien, zeeleeuwen, dolfijnen (inclusief show), een hele lange onder water tunnel waar je omgeven wordt door haaien, zeeschildpadden, enz. Kortom je komt er ogen te kort! Elke oceaan wordt met diens eigen verscheidenheid mooi weer gegeven. De kinderen vonden het geweldig want in elk gebouw was er wel iets nieuws, leuks & anders waar ze konden op ontdekking gaan. Je kan in het park zelf ook iets gaan eten in een taverne of in een chiquer restaurant omgeven door haaien. Gijs kan er nog steeds niet over ophouden.

We gingen nog een dagje terug met de kinderen naar Valencia.
Tip: parkeer je auto terug in de ondergrondse parking aan Océanografic. Zo kom je meteen in het moderne gedeelte van de stad. Alleen al de gebouwen zijn zo mooi en indrukwekkend.

Jardin del Turia

City of the Arts and Sciences (de Stad van Kunst en Wetenschap) is een cultureel-wetenschappelijk complex in de Spaanse stad Valencia. Het complex ligt in de Jardín del Turia, de droge rivierbedding van de omgelegde rivier de Turia. De gebouwen werden met uitzondering van L’Oceanogràfic, een geesteskind van Félix Candela, ontworpen door de Valenciaanse architect Santiago Calatrava en zijn een voorbeeld van moderne architectuur.

Het complex bestaat uit zeven gebouwen waaronder Océanografic. Door het zuiderse klimaat en weer komen de gebouwen hier heel mooi tot hun recht. De Jarin del Turia is ideaal om met de kinderen in te wandelen. Her en der zijn er speeltuintjes en overal wordt er gefietst, gewandeld of gesport. Gijs en Ivonne vonden het super om wat rond te crossen door het park. Ze konden hun energie helemaal kwijt op die manier.

Gulliver

Een beetje verder kunnen we Gulliver terugvinden. Deze 70 meter lange reus is gemaakt van glasvezel. Het is het hoofdfiguur van de boeken Gullivers reizen van Jonathan Swift. Het is een speelplaats opgebouwd uit trappen en glijbanen waarin ik met Gijs op ontdekking ging. Je voelt je op slag een ‘lilliputter’.

(de toegang tot het beeld is gratis)

North station

Tijdens onze wandeling in het historische gedeelte kwamen we hier voorbij. Het gebouw is enorm mooi afgewerkt en de moeite waard om eens een bezoekje te brengen.

Eten & drinken

’s Middags is het aangewezen om wat tappa’s te gaan eten. Toen we in het oudere gedeelte van de stad kwamen via het park zijn we zo een terrasje gaan opzoeken in het commerciële centrum. Ideaal om met de kinderen zo wat te snoepen en te genieten van een terrasje.

In de namiddag gingen we langs bij Mercado Colon

Deze vroegere markthal, ontworpen door een leerling van Gaudi, doet nu dienst als hal vol kleine restaurantjes. Pal in het midden van het commerciële centrum. Heel erg leuk en gezellig. We aten er een ijsje.

Shoppen

Iets verder bevind je je pal in het winkel gedeelte van de stad. Daar heb je alle grote ketens als Zara, Stradivarius, Desigual, H&M, Kiko, L’Occitane, enz.
In een klein winkeltje kocht ik een ketting met de letter ‘G’ en de letter ‘I’. Ik vond er ook een leuke handtas voor een heel mooi prijsje. Een beetje winkelen lukt ook met de kindjes erbij.

Draagzak

Op zo een dag leg je wel wat kilometers af dus ik was wel blij dat we zowel de buggy als draagzak bij hadden. Op een bepaald moment zaten ze wel allebei in de buggy wat al helemaal grappig werd toen Gijs in slaap viel.

Is Valencia een aanrader? Als je het ons vraagt zeker wel!

Liefs,

   Send article as PDF   
intago

All posts

No Comments

Leave a Reply

I accept the Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

About Me

About Me

Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

Saar

Connect

Categories

Popular Links

Latest Posts

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow @nietzomaarsaar

Recent Tweets

Image Boxes

×
error: Content is protected !!