Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

Moederdag: brief aan mezelf

saar-vandegaer 6 Comments

Moederdag: brief aan mezelf

Saar Vandegaer 6 Comments

Het is weer zover, het feest van de moeders. Onze dag! 

Op een dag als vandaag overvalt het me toch steeds weer dat ik al 6 jaar moederdag vier. Vieren is een groot woord. Ik zet op een dag als vandaag nog altijd het liefst mijn eigen mama en schoonmama in de bloemetjes. Maar toch even een goed moment om stil te staan met het moederschap zelf. Vind ik mezelf een goeie moeder? Of ben ik als mama goed bezig?

Ik stel me die vragen regelmatig. Net zoals vele mama’s heb ik goede en minder goede dagen. Dagen waarbij mijn geduld nogal snel op is of dagen dat ik eindeloos geduld heb. Ik probeer te relativeren en soms los te laten. Nu ik heb nog makkelijk praten. Gijs gaat pas volgend schooljaar naar het 1ste leerjaar dus ik krijg nog geen briefjes met ‘stoute mama’ wanneer hij niet langer naar tv mag kijken ’s avonds.  Ze zeggen vaak ‘kleine kinderen, kleine zorgen en grote kinderen, grote zorgen”. Wanneer het zorgen voor meer en meer opvoeden wordt. Regeltjes opleggen, deze aanhouden en discussiëren of compromis sluiten. Een heel leerproces zowel voor de kinderen als voor onszelf. Bij een 6-jarige verloopt dat dus allemaal al makkelijker dan met een bijna 4 -jarige. En dat maakt dat ik soms gelukkig ben als ze in hun bedje liggen.

Niet enkel kommer en kwel, ik genoot ook afgelopen jaar van de evolutie. Wanneer Gijs echt waardeert wat ik voor hem doe kan hij welgemeend mij daar een compliment voor geven of me lief vinden. Ik zeg hem even zeer vaak wat ik aan hem waardeer. Dat doe ik bij hen allebei maar hij begrijpt echt al heel goed het begrip ‘houden van’. Ivonne toont het veel meer door spontaan een knuffel te komen geven of door bloemetjes te gaan plukken buiten voor mij. Ik beloof hen allebei hoe dan ook om nog meer aandacht te spenderen aan hun prestaties. Geduldig hun werkjes van school te bekijken en hen daarvoor complimentjes geven. Ik merk vaak dat ik daar niet genoeg tijd voor neem. Soms zijn we te gehaast en gebeurt alles nog te vaak tussen de soep en de patatten. Ach ja, het is ok. Dat is nu eenmaal zo als mama en papa gaan werken. We combineren alles en lopen onszelf dan af en toe even voorbij. Zo lang we dat nog door hebben is dat we aanvaardbaar. We doen het per slot van rekening ook maar mooi voor hun toekomst. En dat is één van de mooiste doelen voor ogen.

Wij mama’s doen allemaal wat. Ik leerde het van de beste, mijn eigen mama.

Fijne moederdag!
   Send article as PDF   
Saar Vandegaer

All posts

6 Comments

 • Ellen mei 13, 2018 at 9:57 pm

  Zo, zet je schrap… Hier komt ie…
  ZOEN!
  Deze had je verdiend!
  Lieve groet,
  Ellen

 • Nies mei 19, 2018 at 5:58 pm

  Oh Saar wat heb je dat mooi omschreven. We doen inderdaad soms allemaal maar wat, maar steeds met een dikke laag liefde… xx Je bent een topmama!

 • Heidi De Winter mei 23, 2018 at 10:30 pm

  Wat ontroerend mooi je brief! Jij bent een TOP mama! Ik twijfel daar geen seconde over!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  About Me

  About Me

  Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

  Saar

  Connect

  Categories

  Popular Links

  Latest Posts

  Instagram

  • A Sunday well spent brings a week of content!
En dan kijken we niet naar de weersvoorspellingen. Ivonne fan van lange broeken. Ik heb altijd moeite met het vinden van de juiste broek. Brede heupen en korte benen maken dat toch altijd extra uitdagend. An van @elected_store kon me hierin wel goed adviseren. Een streepje burgundy kleur en een model dat goed zit.
  • Let’s go wild 🦒
  • Happiness is my favorite color 💜
.
.
.
.
.
.
📷 @haaikie 🙏🏻
.
.

#belgisch #ikkoopbelgisch #elected #belgischemode #bodypositive #mode #metime #antwerpen #ootd #belgischeblogger #vsco #blogger #outfit #outfitinspo #lookoftheday #favoriteitem #winter #colorboost #datetowear #purple #skirt #inspire #wiw #outfitlove #outfitinspo #fall2020 #fall2020fashion
  • I want to go back ⋒ #throwback
  • Tuesday, choose to smile ⋒
.
.
.
#tuesdaymotivation #ivonnekeiswel
  • She has the face of an angel,
And the mouth of a sailor.
.
Ivonne heeft er wel een handje van weg om mij soms wat in verlegenheid te brengen ‘en plain publique’ zoals we dat hier zeggen. Zoals wanneer ze al wijzend vraagt waarom iemand zoveel stippen heeft en daarmee acne bedoelt of wanneer ze vraagt waarom iemand zijn pyjama nog aan heeft terwijl dat helemaal niet het geval is... maar gisterenavond zei ze uit het niets dat ze fier is op mij. Dus ik vroeg haar waarom dan? Gewoon, je doet zoveel voor ons. Ik wist niet wat ik hoorde maar daar had ze mij toch even goed vast in dat moment. Nadien gingen we allemaal met een glimlach slapen, einde.
.
.
Mopje, nadien hoorde ik haar snotteren in bed omdat ze haar losgekomen tand kwijt was. Ik zocht alles af maar geen tand te vinden 😬😬. Ik troostte haar dan maar met de boodschap dat ze nog veel tandjes ging verliezen en dat we die dan nooit meer kwijt gaan spelen. Maar een witte Planken vloer blijkt plots toch niet zo erg handig.
.
.
.
#dailylife #momlife #parenting #ivonnekeiswel #selfie #minime #morningpictures #storytime #oureverydaymoments #oureveryday_moments #wanttorememberthis #daughter #vsco #vscocam #kids

  Follow @nietzomaarsaar

  Recent Tweets

  Image Boxes

  ×
  error: Content is protected !!