Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

Moederdag: brief aan mezelf

saar-vandegaer 6 Comments

Moederdag: brief aan mezelf

Saar Vandegaer 6 Comments

Het is weer zover, het feest van de moeders. Onze dag! 

Op een dag als vandaag overvalt het me toch steeds weer dat ik al 6 jaar moederdag vier. Vieren is een groot woord. Ik zet op een dag als vandaag nog altijd het liefst mijn eigen mama en schoonmama in de bloemetjes. Maar toch even een goed moment om stil te staan met het moederschap zelf. Vind ik mezelf een goeie moeder? Of ben ik als mama goed bezig?

Ik stel me die vragen regelmatig. Net zoals vele mama’s heb ik goede en minder goede dagen. Dagen waarbij mijn geduld nogal snel op is of dagen dat ik eindeloos geduld heb. Ik probeer te relativeren en soms los te laten. Nu ik heb nog makkelijk praten. Gijs gaat pas volgend schooljaar naar het 1ste leerjaar dus ik krijg nog geen briefjes met ‘stoute mama’ wanneer hij niet langer naar tv mag kijken ’s avonds.  Ze zeggen vaak ‘kleine kinderen, kleine zorgen en grote kinderen, grote zorgen”. Wanneer het zorgen voor meer en meer opvoeden wordt. Regeltjes opleggen, deze aanhouden en discussiëren of compromis sluiten. Een heel leerproces zowel voor de kinderen als voor onszelf. Bij een 6-jarige verloopt dat dus allemaal al makkelijker dan met een bijna 4 -jarige. En dat maakt dat ik soms gelukkig ben als ze in hun bedje liggen.

Niet enkel kommer en kwel, ik genoot ook afgelopen jaar van de evolutie. Wanneer Gijs echt waardeert wat ik voor hem doe kan hij welgemeend mij daar een compliment voor geven of me lief vinden. Ik zeg hem even zeer vaak wat ik aan hem waardeer. Dat doe ik bij hen allebei maar hij begrijpt echt al heel goed het begrip ‘houden van’. Ivonne toont het veel meer door spontaan een knuffel te komen geven of door bloemetjes te gaan plukken buiten voor mij. Ik beloof hen allebei hoe dan ook om nog meer aandacht te spenderen aan hun prestaties. Geduldig hun werkjes van school te bekijken en hen daarvoor complimentjes geven. Ik merk vaak dat ik daar niet genoeg tijd voor neem. Soms zijn we te gehaast en gebeurt alles nog te vaak tussen de soep en de patatten. Ach ja, het is ok. Dat is nu eenmaal zo als mama en papa gaan werken. We combineren alles en lopen onszelf dan af en toe even voorbij. Zo lang we dat nog door hebben is dat we aanvaardbaar. We doen het per slot van rekening ook maar mooi voor hun toekomst. En dat is één van de mooiste doelen voor ogen.

Wij mama’s doen allemaal wat. Ik leerde het van de beste, mijn eigen mama.

Fijne moederdag!
Saar Vandegaer

All posts

6 Comments

 • Ellen mei 13, 2018 at 9:57 pm

  Zo, zet je schrap… Hier komt ie…
  ZOEN!
  Deze had je verdiend!
  Lieve groet,
  Ellen

 • Nies mei 19, 2018 at 5:58 pm

  Oh Saar wat heb je dat mooi omschreven. We doen inderdaad soms allemaal maar wat, maar steeds met een dikke laag liefde… xx Je bent een topmama!

 • Heidi De Winter mei 23, 2018 at 10:30 pm

  Wat ontroerend mooi je brief! Jij bent een TOP mama! Ik twijfel daar geen seconde over!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  About Me

  About Me

  Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

  Saar

  Connect

  Categories

  Popular Links

  Latest Posts

  Instagram

  • Coffeelover ♥️!
  • Mijn thuiswerkplek kreeg een mini make-over. Hier tijd doorbrengen werd plots minder erg. En met de kinderen hun vakantie voor de deur komt dat nog beter van pas. Dat staat vast! Ik koos voor abstracte lijntekeningen omdat ik het wel een mooi evenwicht vind brengen tussen de aanwezige materialen. 
.
Ik mag jullie blij maken met een kortingscode van @desenio . Tot en met 2 juli krijg je 25% korting op posters met de code NIETZOMAARSAAR. De code is niet geldig op kaders, handpicked & gepersonaliseerde posters.
.
.
.
.
.
.
#interieur #interior #muurdecoratie #ad #poster #posterdesign #decoration #art #posterart #interior4you #interieurstyling #desenio #binnenkijken #wooninspiratie #woonideeen #wonen #myhomestyle #mytimeathome #madetomeasure #home
  • Bye bye weekend, you were good to us ☀️ #weekend #mondaymotivation
  • Afgelopen weken heb ik de natuurlijke shampoos van @cosmorigin uitgeprobeerd. Ideaal voor mijn gevoelige hoofdhuid, een probleem waar ik me eigenlijk heel ongemakkelijk bij voel. Sowieso is hitte daarvoor heel slecht en is het beter om mijn haar gewoon natuurlijk te laten droge . Alleen merk ik daardoor sneller droge punten op. Met deze shampoo wordt mijn haar minder snel vet. De geuren zijn trouwens ook heerlijk, zomers en fruitig, leuke bonus!
  • Kleine meisjes worden groot! #ivonnekeiswel
  • Monday Monday #Monday motivation

  Follow @nietzomaarsaar

  Recent Tweets

  Image Boxes

  ×
  error: Content is protected !!