Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Access Token is invalid, please get it again

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

Mijn persoonlijk ervaring met body shaming

saar-vandegaer 27 Comments

Mijn persoonlijk ervaring met body shaming

Saar Vandegaer 27 Comments

Wanneer je euforisch en blij bent dat een merk je foto wil delen maar dan geconfronteerd wordt met enkele negatieve en zure reacties krijgt op foto. Be aware, ik ga hier een potje zagen…Ik werd onlangs gevraagd om de ‘denim’ collectie van Lidl te promoten. Hoewel ik zelf heel onzeker ben over mijn lijf en ik nu niet bepaald een fashionblogger ben vond ik het wel een leuk idee en wilde ik met plezier daaraan meewerken. Eén van mijn foto’s werd door Lidl zelf gedeeld en gebruikt voor hun eigen sociale media. Ikke blij!

Jammer genoeg was die euforie maar van korte duur. Hoe onzeker je dan bent, krijg je daar opmerkingen op die foto te lezen als in “dit model heeft nu toch ook zeker geen 36″. Aan die mevrouw ik het bijzonder draag ik dan ook speciaal deze blog op. Een maatje groter komt dus niet in aanmerking voor deze kleding, mevrouw? Ik vond het net een mooi initiatief om ook een aan de gemiddelde vrouw te denken. Blijkbaar is dat not done om zo op foto te staan en is het ok om daar openbaar even mee te lachen. Ik onthou, enkel maatje 34, 1m70 en een witte achtergrond voor foto’s. De gemiddelde brochure lezer houdt het graag droog, kurkdroog! Mijn antwoord was dan ook in dezelfde trend: “bovenaan 38, onderaan 40”.

Ik begrijp best dat je een foto lelijk vindt, een mens lelijk vindt, iemand te dik vindt of de kledij lelijk vindt. Maar ik snap helemaal niet en vind dat zo jammer dat je de behoefte hebt om dat zo neer te schrijven. U heeft vast heel veel tijd kan ik daaruit afleiden. Ik heb dat niet en als ik ergens niet mee eens ben dan veeg ik even verder of scrol ik door. Ik verspil daar mijn energie liever niet aan en besef heel goed dat die persoon op die foto ook een mens is met gevoelens. Dat die persoon misschien net heel erg onzeker is over haar lichaam en al heel wat bereikt heeft om er zo uit te zien ondanks het feit dat ze 2 kinderen op de wereld zette. Denk dus 2 keer na mevrouw, volgende keer voor je het woord ‘zeker’ er tussen zwiert. Ik ben namelijk heel blij met mijn lijf en ook met deze foto! En dan nog in het bijzonder omdat mijn 6-jarig zoontje deze foto nam. Dat maakt deze foto nog eens extra speciaal.

   Send article as PDF   
Saar Vandegaer

All posts

27 Comments

 • Joke maart 22, 2018 at 7:33 pm

  Ik vind dat een supermooie foto en je bent een knappe madam. Ik zal blij zijn als ik terug mijn 38/40 heb! Maar ik geef mezelf nog wat tijd aangezien onze Wannes nog maar 6 maand is. Top dat je je niet uit je lood laat brengen.

  • Saar Vandegaer maart 22, 2018 at 7:35 pm

   Merci Joke, het is lastig er steeds op moeten letten maar het maakt niet uit welke maat je hebt. Als jij jezelf je daar goed bij voelt is dat prima. Niemand anders moet dat voor jou bepalen en al zeker niet in een reactie onder een foto. ???????? jij ziet er trouwens Supergoed uit, stralende mama!

 • emmy maart 22, 2018 at 7:39 pm

  Ik vind je er stralend uitzien, toen ik ‘m zag passeren op instagram dacht ik, amai ik wou dat ik als mama zoveel klasse had.

  • Saar Vandegaer maart 22, 2018 at 7:40 pm

   Oei maar ik kan ook echt heel slonzig voor de dat komen. We zijn mama’s voor iets maar Superlief Emmy ????

   • emmy maart 22, 2018 at 7:43 pm

    Maar je inspireerde me wel om toch terug hakken te kopen :p

 • An Reynaerts maart 22, 2018 at 7:41 pm

  Niet aantrekken, Saar! Jij bent mooi zoals je bent en deze foto is schitterend! Je staat er stralend op! Daar mag je absoluut fier op zijn! En op de fotograaf natuurlijk ook! ????????????????????????????

  • Saar Vandegaer maart 22, 2018 at 7:43 pm

   Mercikes An, Aaron heeft zeker ook dat verborgen talent ????

 • Ines maart 22, 2018 at 7:44 pm

  Je ziet er geweldig uit Saar! Je mag trots zijn op jezelf en je lichaam! Je hebt 2 kindjes, maar ook zonder die kinderen heeft niemand het recht om zo te reageren op die foto. Het is echt een leuke foto.

 • Gaëlle | Bestkidever.be maart 22, 2018 at 7:46 pm

  Wat??? Daar schrik ik van zie!!! Het eerste wat ik dacht als ik deze foto zag? WAUW! Wees gerust, je ziet er prachtig uit!!!

 • Ester maart 22, 2018 at 7:56 pm

  Ik zag de opmerkingen onder je foto en ik ben er zelf echt niet goed van geweest :(.
  Ik moest me inhouden om zelf niet in de aanval te gaan, maar kwou hen niet meer aandacht schenken, en jou het verdere drama besparen. Die mensen zijn het niet waard.
  Wat ik me wel herinner is dat de foto gisteren losjes door de 300 likes had, trek je daaraan op. #hatersgonnahate 😉

 • about_stars_and_alittlemonkey maart 22, 2018 at 7:59 pm

  Negatieve mensen heb je helaas altijd! Ik vind je prachtig, vooral je gouden hartje! Niet vergeten : “if they go low, we go higher”. Leve Michelle Obama! X x

 • Karin neuteleers maart 22, 2018 at 8:06 pm

  Ik ken je niet persoonlijk maar ik vind je een knappe madam. Ik zal die maatjes nooit hebben door ziekte en zijn er ook mensen die soms het lef hebben en zeggen oei zwanger van het tweede, terwijl ik door ziekte veel ben aangekomen, maar dat weten de mensen niet altijd maar terwijl ben je wel gekwetst. Saar je bent een mooie vrouw laat ze maar praten.

 • Katrien maart 22, 2018 at 8:11 pm

  Saartje, Ik vind dat je echt goed staat op die foto! Die vrouw is gewoon jaloers! Laat je hier niet door vangen! Je bent een topper! Prachtvrouw!

 • Stephanie maart 22, 2018 at 8:21 pm

  In heb die mottige opmerkingen gelezen… echt heel van die persoon.
  Want dit is een prachtige foto en ik ben fan van je lij en stijl! You rock girl ❤️❤️❤️

 • Babs maart 22, 2018 at 8:30 pm

  Saar je ziet er geweldig uit! Laat deze reactie niet ervoor zorgen dat je dit niet meer zou doen, dat is het echt niet waard. Jij bent een prachtige vrouw vanbinnen én vanbuiten ❤️

 • Carina Mues maart 22, 2018 at 8:43 pm

  Niets van aantrekken , er zijn altijd negatieve mensen , gewoon negeren ! Innerlijke veel belangrijker en je ziet er super goed uit !

 • Lisa maart 22, 2018 at 8:56 pm

  Hoe erg kan je in vakjes denken? Hoe kortzichtig kan je zijn? Zulke opmerking neerschrijven zegt véél meer over mevrouw dan over het warme, lieve, gedreven en klassevolle topwijf genaamd Saar Vandegaer!

 • Marijke maart 22, 2018 at 9:22 pm

  Ik kan me voorstellen dat dat niet leuk was om te lezen. Ik vind het een erg leuke foto, je straalt helemaal! Zo stom dat er mensen zijn die niet eerst even nadenken vooraleer ze zo een domme reactie achterlaten.

 • Ellen maart 22, 2018 at 9:59 pm

  * vuistje *

 • Evi maart 23, 2018 at 6:21 am

  Ik blijf dit een prachtige foto vinden. Je straalt er echt op! En toen ik hem voor het eerst zag dacht ik bij mezelf ‘oef, eindelijk iemand die durft te tonen dat niet iedereen die perfecte maat heeft’. Want ik heb dat hier ook niet en voel me daar geweldig onzeker over. Jouw foto toont net dat we dat helemaal niet hoeven te zijn! Ik snap heel goed dat die negatieve reacties hard binnenkomen, maar probeer je er niet te veel van aan te trekken. Want je straalt echt op deze foto!

  • Saar Vandegaer maart 26, 2018 at 7:45 am

   Mercikes Evi, zo zag idd at inderdaad ook. Het is ok zo denk ik vaak. Het kan altijd beter maar waarom niet gewoon tevreden zijn zo en een beetje genieten van het leven mag denk ik dan.

 • sofie maart 23, 2018 at 7:22 am

  Ik had deze foto van jou ook zien voorbij komen in de campagne en was eigenlijk zoo blij dat ik mij eens kon linken aan “het model”. Meer van dat graag!
  (knap van jouw zoontje btw, doet ie goed!)

  • Saar Vandegaer maart 26, 2018 at 7:44 am

   Merci Sofie, ja hij is een goeie fotograaf 😉

 • Robin maart 23, 2018 at 1:45 pm

  Hi! Ik vind het een stralende foto en ik zal zeker niet onzeker zijn als ik jou was! Iedereen is als zichzelf, welke maat je nu ook hebt. Uiteindelijk gaat het erom dat jij lekker in je vel zit. En dat laat je zeker zin in deze stralende foto! Ik vind het overigens een hele ‘domme/stomme’ opmerking van die mevrouw, ga ergens anders commentaar opgeven, helaas is dat social media.

 • Nele | Pizzapartyfridaynight maart 27, 2018 at 8:16 pm

  Laat ze zagen, je ziet er geweldig uit! 🙂 en idd… het feit dat Gijs deze foto genomen heeft, maakt het extra speciaal 🙂 x dikke kus! x

 • Leave a Reply

  I accept the Privacy Policy

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  About Me

  About Me

  Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

  Saar

  Connect

  Categories

  Popular Links

  Latest Posts

  Instagram

  Instagram did not return a 200.

  Follow @nietzomaarsaar

  Recent Tweets

  Image Boxes

  ×
  error: Content is protected !!