Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Access Token is invalid, please get it again

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

Mijn favoriete Netflix series // lifestyle

saar-vandegaer No Comments

Mijn favoriete Netflix series // lifestyle

Saar Vandegaer No Comments

Sinds een klein jaar hebben wij een abonnement op Netflix. Nee, ik leefde niet onder een steen en ben er gewoon laat mee. Nu ik moet zeggen dat het in het begin wel wat verslavend werkte en ik meerdere malen na middernacht in de zetel wakker werd. Nu beperk ik mij echt tot het bekijken van slechts 1 aflevering per avond en zelfs dat gebeurt niet meer elke avond. Maar hierbij alvast mijn 5 toppers:

  1. Orange is the New Black

Piper Chapman (Taylor Schilling) wordt veroordeeld tot 15 maanden gevangenis voor het transporteren van drugsgeld voor Alex Vause (Laura Prepon), een internationale drugssmokkelaar en voormalig geliefde. Chapman verruilt haar comfortabele leven in New York voor een oranje overall. In de vrouwengevangenis komt ze in aanraking met strijd en kameraadschap binnen een opmerkelijke groep gevangenen.

Dit is zo wat het meest gekende programma van Netflix volgens mij. De humor en intriges of muziekkeuze in deze serie vind ik zo geweldig. De verleiding is groot om de ene aflevering na de andere opnieuw te kijken. Vooral het eerste seizoen was geweldig. Vanaf 9 juni staat seizoen 5 online. Ik ben alvast benieuwd.

2. House of Cards

Kevin Spacey speelt in de hoofdrol als Francis “Frank” Underwood, een genadeloos en ambitieus politicus in Washington D.C. Het politieke drama is gebaseerd op de gelijknamige Britse miniserie uit 1990. Een vijfde seizoen is inmiddels besteld door Netflix.[1] Op 30 mei 2017 is gestart met het vijfde seizoen.

Frank Underwood is zo een slecht persoon dat je er nog sympathie voor krijgt in de serie. Oei, heb ik dit nu effectief geschreven? Het is en blijft fictie maar echt die Amerikaanse verkiezingen duren nu toch wel een beetje te lang. Intussen is Trump al al president van de US. Soms wordt de vergelijking van deze 2 ook al eens gemaakt. Al moeten we bekennen dat zelfs een Frank Underwood nog sympathieker overkomt. Achter elke man staat een sterke vrouw. Zijn vrouw Claire is evenzeer hongerig naar macht als hij. Daarvoor gaan ze over lijken. Ik ben intussen aan aflevering 3 van seizoen 5 begonnen.

3. 13 Reasons why

13 Reasons Why (gestileerd geschreven als Th1rteen R3asons Why) is een Amerikaanse tienerdrama-serie van 2017, gebaseerd op de gelijknamige young-adultroman van Jay Asher.

Het eerste seizoen kwam uit op 31 maart 2017 op Netflix. In deze serie wordt het verhaal van Hannah Baker, een meisje dat net zelfmoord heeft gepleegd, onder de loep genomen. De mensen die haar hebben gekwetst krijgen een doosje met dertien cassettebandjes toegestuurd. Op deze bandjes vertelt ze de redenen van haar zelfmoord.

Een serie vol drama waarin je de aanloop naar Hannah’s zelfmoord kan volgen. Heel triest en bij moment expliciet. Je ziet haar effectief haar polsen doorsnijden. Deze omstreden scène heeft wel wat commotie veroorzaakt bij de zelfmoordlijn en organisaties die nabestaanden van zelfmoord begeleiden. Normaal gezien wordt het bij het zien van dergelijke beelden nadien de info van de zelfmoordlijn toegevoegd. Netflix heeft bij de bewuste aflevering wel een waarschuwing toegevoegd alsook voor de serie zelf. De serie is denk ik eerder voor tieners bedoeld, maar ik vond de psychologie erachter wel knap o met zien. Dat zijn series waarbij je echt probeert om het hoe en wat te begrijpen. Ontspanning of verstand op 0? Misschien niet helemaal.

4. Las Chicas del cable

Iets totaal anders dan al de rest maar ik hou echt van de mode en charleston stijl in deze reeks.  Het speelt zich af in 1928. Een modern telecommunicatiebedrijf kent een grote opmars in Madrid. Een groep van 4 jonge vrouwen start er te werken. Ze groeien naar mekaar toe, de ene met een al zwaarder verleden dan de andere, hun partners, hun familie enz.

De reeks was echt ontspannend om naar te kijken. Je hoop telkens dat de 2 hoofdrolspelers toch voor mekaar vallen. Wat als hun verleden uitkomt?

5. The Crown

The Crown is een Britse historische dramaserie van scenarioschrijver Peter Morgan. De serie vertelt een biografisch verhaal over de regeerperiode van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Het eerste seizoen ging op 4 november 2016 in première op Netflix. De serie werd gemaakt met een budget van € 110 miljoen en was daarmee op dat moment de duurste ooit op Netfix.[

Door het bekijken van deze reeks heb ik zoveel sympathie gekregen voor queen Elizabeth. We zien een glimp van haar eerste 10 jaar als Koningin. Hoe ze snel in haar rol is moeten groeien en evolueren. Ik ben absoluut geen royalty fan maar deze vrouw komt toch vaak niet zo sympathiek over dan ze werkelijk is.

Gedeelde plaats met een aantal topseries

In al die tijd keek ik naar The killing, Breaking Bad, Pretty little Liars en nog een reeks Scandinavische politieverhalen.

Wat zijn jullie favoriete Netflix series?

 

   Send article as PDF   
Saar Vandegaer

All posts

No Comments

Leave a Reply

I accept the Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

About Me

About Me

Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

Saar

Connect

Categories

Popular Links

Latest Posts

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow @nietzomaarsaar

Recent Tweets

Image Boxes

×
error: Content is protected !!