Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

Matcha, wat is dat nu eigenlijk?

saar-vandegaer No Comments

Matcha, wat is dat nu eigenlijk?

Saar Vandegaer No Comments

De sentimentele waarde van Matcha thee. Wat is daar nu sentimenteel aan? Wel voor mij vanalles! Het doet mij denken aan een bijzondere thee die voornamelijk in Argentinië wordt gedronken namelijk Maté. Een soort gezellige thee die vooral in gemeenschap wordt gedronken uit een speciale kop. Deze wordt dan ook effectief door gegeven. Thee is natuurlijk altijd gezellig maar doordat je het kopje ook effectief door geeft en deelt, maakt het toch net nog wat gezelliger. Annelies en ik zaten op kot in Mechelen, zij studeerde een jaartje voordien in Argentinië en maakte zo kennis met maté. Al snel werd dat dus een gewoonte om samen maté te drinken. Dankzij de caféine ook ideaal tijdens de examens trouwens.  

Maar dus wanneer ik voor mezelf een kopje matcha thee maak dan denk ik meteen aan maté.  En dan denk ik telkens aan de fijne tijd die we samen hadden daar. IkLijkt ook echt wel op mekaar van smaak.  Ik zelf heb de gewoonte om er een Matcha latté van te maken. Extra gezellig en boordevol antioxidanten die ideaal zijn met dit herfstachtige weertje. 

Wat is er nu eigenlijk zo goed aan Matchathee?

Ik heb namelijk een echtgenoot die zijn neus wel optrekt als ik hem dat voorschotel. Maar het is gezond:

 • zit boordenvol antioxidanten dus goed voor de huid
 • geeft ons metabolisme een boost dus een betere vetverbranding
 • een detox voor ons lichaam
 • brengt lichaam en geest in balans
 • rijk aan vezels, chlorofyl en vitamines
 • geeft een energieboost
 • verbetert onze concentratie (dankzij cafeïne)
 • bevat vitamine C, zink, magnesium
 • voorkomt ziektes
 • helpt met verlagen cholesterol

Elke dag zo een kopje thee zorgt ervoor dat we ons energie level kunnen opkrikken. 

Nu hoor ik je denken dat groene thee toch hetzelfde effect geeft. Wel 1 tas match thee is gelijk aan 10 TASSEN GROENE THEE. De smaak is wel sterker dus vandaar dat ik er zelf wat zoetstof bij zal verwerken. Soms moet je eens nieuwe dingen proeven om te weten of ze lekker zijn en daar hoort deze wel bij. Ik

Er zijn trouwens verschillende manieren om match te verwerken. Ik ben zelf fan van de thee te verwerken tot een latté met wat honing. Dan zit er ook een beetje een zoete smaak in. Dat neemt wat van de bittere nasmaak weg. Je kan het ook koud drinken met wat limoen en munt erbij. Dan heb je een frissere smaak. Ik verwerkte het ook al in bananenbrood, maar deze week ontdekte ik een receptje met cheesecake. Dat wil ik ook eens proberen! 

Je kan goede matcha vinden bij natuurwinkels zoals Holland & Barrett.

Saar Vandegaer

All posts

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

About Me

About Me

Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

Saar

Connect

Categories

Popular Links

Latest Posts

Instagram

 • Coffeelover ♥️!
 • Mijn thuiswerkplek kreeg een mini make-over. Hier tijd doorbrengen werd plots minder erg. En met de kinderen hun vakantie voor de deur komt dat nog beter van pas. Dat staat vast! Ik koos voor abstracte lijntekeningen omdat ik het wel een mooi evenwicht vind brengen tussen de aanwezige materialen. 
.
Ik mag jullie blij maken met een kortingscode van @desenio . Tot en met 2 juli krijg je 25% korting op posters met de code NIETZOMAARSAAR. De code is niet geldig op kaders, handpicked & gepersonaliseerde posters.
.
.
.
.
.
.
#interieur #interior #muurdecoratie #ad #poster #posterdesign #decoration #art #posterart #interior4you #interieurstyling #desenio #binnenkijken #wooninspiratie #woonideeen #wonen #myhomestyle #mytimeathome #madetomeasure #home
 • Bye bye weekend, you were good to us ☀️ #weekend #mondaymotivation
 • Afgelopen weken heb ik de natuurlijke shampoos van @cosmorigin uitgeprobeerd. Ideaal voor mijn gevoelige hoofdhuid, een probleem waar ik me eigenlijk heel ongemakkelijk bij voel. Sowieso is hitte daarvoor heel slecht en is het beter om mijn haar gewoon natuurlijk te laten droge . Alleen merk ik daardoor sneller droge punten op. Met deze shampoo wordt mijn haar minder snel vet. De geuren zijn trouwens ook heerlijk, zomers en fruitig, leuke bonus!
 • Kleine meisjes worden groot! #ivonnekeiswel
 • Monday Monday #Monday motivation

Follow @nietzomaarsaar

Recent Tweets

Image Boxes

×
error: Content is protected !!