Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

Mama zijn is…

saar-vandegaer 1 Comment

Mama zijn is…

Saar Vandegaer 1 Comment

Ik schreef 2 jaar geleden al eens een blog rond ‘hey het is ok’… Ik wil daar vandaag nog eens op inpikken met 10 dingen waar veel ouders zich in hun zullen herkennen. Althans dat hoop ik wel. Laat het me zeker weten…

Mama zijn is …

 1. Weten wanneer iets niet juist is. Noem het ons 6de zintuig maar we hebben het. Als ons kinderen zich niet goed in hun vel voelen, dan weten we dat. Een opkomende verkoudheid, ongelukkig op school….Ik voel het aan mijn kleine teen als er wat is gebeurd op school en meestal heb ik gelijk.
 2. Altijd een snoepje op zak hebben. Niet voor mezelf, een troostje gewoon om een plan B te hebben. Met onze jongste werkt dat nog altijd. Wanneer ze op woensdagmiddag niet graag mee naar de auto stapt bijvoorbeeld of weigert een handje te geven. Belonen werkt…
 3. Soms  is het best ok om eens ‘foert‘ te zeggen en te wonen in een stal. De strijk even te laten voor wat het is. Zeker op zondagmiddag wanneer de zon schijnt en je samen leukere dingen kan gaan doen.
 4. Ook al zijn mijn babies geen babies meer toch stiekem nog altijd wel aandacht hebben voor elk schattig kruippakje dat passeert en bij jezelf wat “oooh en aaaah” zeggen. Dat blijft en gelukkig kan ik mijn aandacht volledig verdelen en focussen op mijn baby nichtje of neefje binnenkort.
 5. Je inleven in wat het ook mogen zijn om toch maar een glimlach op hun snoet te toveren. Zo moet ik eerlijkheidshalve bekennen geen fan te zijn van Halloween. Maar ik doe wel mijn best. Ze vinden dat geweldig zo er als vampiertjes of heksen bijlopen. Met mijn assortiment make-up probeer ik dat ook wel creatief aan te pakken. Al heb ik respect voor al wie kindergrime doet want stilzitten kennen ze niet.

6. Verdraagzaamheid vind ik toch ook wel een belangrijke. Ons kort lontje is toch wel een stukje langer sinds er kinderen zijn.  We zullen al eens sneller op onze woordenschat letten of onze verkeersagressie wat minimaliseren. Ik besef ook vooral dat er belangrijkere dingen zijn in het leven om ons druk over te maken dan te discussiëren over hun outfitkeuze. “Choose your battles” en ’s ochtends probeer ik dat alvast te vermijden.

7. Ik ben vooral veel geduldiger sinds ik mama ben. Ivonne heeft nogal een koppig karakter en Gijs doet alles op zijn tempo. Dus als wij op het punt van te vertrekken staan dan is het altijd even wachten tot Gijs zijn schoenen eindelijk aan heeft en Ivonne haar jas aan heeft en durf niet te helpen want ze doet alles liever zelf.

8. Waar ik het soms echt moeilijk mee heb is slecht nieuws. Als ik iets zie over een aanslag waarbij kinderen om het leven kwamen, ziekte of een ongeval dan grijpt mij dat bij de keel. Waarschijnlijk ook typisch aan het moederschap maar je voelt het toch enorm.

9. Ik heb altijd wonderzalf in huis trouwens. Soms staat Gijs terug op nadat hij al even sliep. Dan heeft hij een zogezegd pijntje en deze mama lost dat altijd op met haar wonderzalf.

10. Genieten van enkele uurtjes rust wanneer ze er niet zijn. Begrijp me niet verkeerd, ik zie mijn schatjes doodgraag en zou mij geen leven kunnen inbeelden zonder hen maar als er quality time is tussen mij en Tim dan genieten wij daar des te harder en des te intenser van. Geef nu toe dat het leven eens zo snel loopt sinds er kinderen zijn.

Herken je jezelf hierin? Laat het me zeker even weten in reactie.

Saar Vandegaer

All posts

1 Comment

 • Jongens toch oktober 18, 2017 at 5:31 pm

  Waar ik ook meer last van heb is schuldgevoel als ik vind dat ik toch te boos ben geweest of als ik ze iets niet kan geven dat ze toch zo graag willen. Dat laatste is na de scheiding nog erger geworden. Niet dat ze rot verwend zijn hoor maar als je dat dagje pretpark niet kan betalen is het toch moeilijk.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  About Me

  About Me

  Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

  Saar

  Connect

  Categories

  Popular Links

  Latest Posts

  Instagram

  • GIVEAWAY- time! Ik mag van @mangosonmonday deze machtig mooie poster weg geven. Hij komt in enkele varianten: geel, rood, wit en dit mooie mint. Wat moet je doen om te winnen?⁣⁣⁣
⁣⁣ 🎉volg @nietzomaarsaar ⁣⁣⁣
🎉volg @mangosonmonday⁣⁣⁣
🎉tag een vriendin⁣
🎉 delen is bonus
  • Wat belandt op de hit- of de shitlist?
  • Al 6 maanden onze beste vriendinnetje. Altijd kwispelend blij om ons te zien. Ik zou ze niet meer kunnen missen.
Er is trouwens een aanbieding ‘holiday sale offer’ van nog eens extra 10% bij je online bestelling met de code ‘Nietzomaarsaar10’. #idealofsweden #idealofswedenBE @idealofsweden
  • Endless sunshine ☀️ .
#ivonnekekswel #home
  • Ever thine,
Ever mine,
Ever ours!
~ Ludwig van Beethoven
.
Nog eentje van 31/12 met als dresscode ‘glitter of pailettekes’. En niet epoletten zoals sommigen van ons mannelijke gezelschap dachten. Wat moet een man toch ondergaan als je samen leeft met een beautyblogger? A touch of gold make-up. Wij zijn echte tegenpolen, hevig temperament en behulpzaam tov emotioneler, onzeker en introvert. Maar samen is dat mooi in evenwicht. Wie wat is hou ik in het midden of mogen jullie raden.
Maar denk dat dit wel heel erg herkenbaar is voor velen, niet? 
Sorry Tim, te schattig om niet te delen.
  • Ik weet het nog goed. Gijs zijn eerste moment waarbij hij als ukkepuk de pot bloem uit de kast nam en alles vol strooide alsof er deeg moest uitgerold worden over mijn keukenvloer. Net op een dag waarbij ik kotsmisselijk en aldus nog maar net zwanger boven de pot hing. Een vriendin fluisterde me op dat moment toe: “het is een fase, het is een fase, het is een fase,...” Toen ik aan dit boek begon dacht ik daar vaak terug en nog steeds. Het zijn geen baby’s meer maar ze gaan nog steeds door zo een fases en brengen mij daardoor ook telkens in een nieuwe opvoedkundige fase. Over samen slapen of ‘s nachts uit bed moeten kan ik niet meer echt meespreken. Over huiswerk maken, je kind laten ontplooien en eetproblemen aanpakken daarentegen...
Maar eerlijk is eerlijk, dit boek had ik echt veel vroeger moeten lezen. Een handige gids voor de nieuwgeboren moeders in mijn naaste omgeving. Ik herkende meteen zoveel stukjes over het WTF gevoel van net bevallen te zijn ( ja ook ik belde de vroedvrouw om te melden dat ik een orgaan was verloren, maar het was een bloedprop). Verder staan er veel tips trouwens in dit boek rond selfcare. Iets waar ik wel wat belang aan hecht. Dat heeft een impact met hoe je je voelt denk ik dan. Het boek staat boordenvol tips en advies voor het eerste jaar als mama. @rieno_ nam wat expertes onder de arm voor hun advies rond specifieke topics. En het beste, droogshampoo is ook shampoo! 
Dat is een blijver 🙃! #hetiseenfasehetboek #parenting

  Follow @nietzomaarsaar

  Recent Tweets

  Image Boxes

  ×
  error: Content is protected !!