Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Access Token is invalid, please get it again

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

Het leven zoals het is: voetbalmama

saar-vandegaer No Comments

Het leven zoals het is: voetbalmama

Saar Vandegaer No Comments

Ik had het nooit van mezelf verwacht maar sinds begin september ben ik lid van een clubje. Dat van de voetbalmoeders. Maar wil ik dat wel zijn?

De eerste stap…

In de zomervakantie begon Gijs er voor het eerst over. Hij wilde gaan voetballen. Noch Tim, noch ik zijn voetbalfans. Zo wedstrijden zei ons niet meteen iets tenzij onze Rode Duivels spelen. Dan willen we wel mee genieten van de sfeer. Dit ter zijde dachten wij echt: “toch gene voetbal!” Dus ok we lieten hem eens proberen en dat ging hem wel af. Zogezegd zogedaan, onder het toeziend oog van papalief mocht Gijs dus gaan voetballen. Als goeie moeder hoor je dan ook al eens te gaan supporteren en hem te gaan aanmoedigen tijdens wedstrijden. Er is dan maar één ding dat je hoort te doen en dat is je kalmte bewaren. Ik word daar zot van.

Rustig blijven

Het mag gezegd worden dat dat wel makkelijker gezegd is dan gedaan. Zei ik al dat ik daar zot van word? Tijdens de wedstrijd van vandaag zat Gijs naar de vliegtuigen in de lucht te kijken, heeft hij elke tractor zien passeren en vergat hij tegen de bal te stampen toen deze in zijn schoot werden geworpen. Op zo een moment moet je als mama rustig blijven. Dan stel ik mij wel 20 vragen met als hoofdvraag, is dit wel iets voor hem? Dat wordt hier toch duidelijk geen topvoetballer. Hij is niet competitief en wil niet de beste zijn. Maar dat, dat vind ik net leuk aan hem.

Zo bewijst ook onze dialoog achteraf:

  • Gijs: “Hebben we gewonnen mama? “
  • Mama: “Nee, jongen”
  • Gijs: “Gaan we toch zingen met alle voetballers in de kleedkamer?”

Dat vindt Gijs het leukste aan voetbal. Met zijn vriendjes zijn en spelen. Dat is leren wat een teamsport is en bewegen. Dat geniet onze voorkeur dan. Die koude, regen en modder, dat hoeft allemaal niet voor hem. En toch is het grenzen aftasten en proberen. Dat duwtje in de richting, al heb ik geen idee of het de goede is. Als hij af en toe de bal richting de goal stampt ben ik wel echt  een supertrotse mama. Dan is hij mijn stervoetballer!

   Send article as PDF   
Saar Vandegaer

All posts

No Comments

Leave a Reply

I accept the Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

About Me

About Me

Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

Saar

Connect

Categories

Popular Links

Latest Posts

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow @nietzomaarsaar

Recent Tweets

Image Boxes

×
error: Content is protected !!