Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Access Token is invalid, please get it again

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

Let’s talk! // personal

saar-vandegaer 10 Comments

Let’s talk! // personal

Saar Vandegaer 10 Comments

Het is het een tijdje geleden dat we het nog eens hadden over wat persoonlijke zaken. Ik deelde al eens eerder mijn ‘niet zo roze wolk’- verhaal (dat kan je hier terugvinden). Onlangs las ik een artikel in de krant over de storende factor van al die perfecte foto’s. Tonen we niet te vaak het perfecte leventje op onze blog of via sociale media? Die prachtige instagramfoto van mijn dochter of zoon, het lijkt het perfecte leventje.

dat ook mijn kinderen kleine fuckers kunnen zijn

Ik kan niet helemaal ontkennen dat het wel wat streven naar perfectie is. Misschien doe ik dat net soms een beetje te veel. Misschien laat ik af en toe beter wat meer rondslingeren en laat ik de kuis deze week eens voor wat het is. Afgelopen woensdag bijvoorbeeld was echt zo een dag waarop ik alleen maar kan zeggen dat ook mijn kinderen kleine fuckers kunnen zijn.

Siska Schoeters kreeg heel wat over zich heen toen ze dat voor het eerst zei in een artikel voor De Morgen in 2015. Door kinderen zo te noemen gaan ze zich zo gedragen. 

Maar ik roep hen echt niet als fucker 1 of fucker 2 hè, laat dat wel even duidelijk zijn. Ze weten niet dat ik dat soms heel soms toch een klein beetje denk. Ok terug naar woensdag. Ik was heel de dag in de weer met allerlei huishoudelijke taken, kinderen oppikken op school, lunch voorbereiden en de middag ging zijn gewone gangetje. Gijs mocht bij een vriendje gaan zwemmen en papa bedacht dat we een bbq konden doen. En ik kon alles prima aan, helemaal alleen. Want ik kan dat, nee? Zo eens 16 u voorbij ging het mis. Ik ging Gijs ophalen bij zijn speelkameraadje, terug thuisgekomen wou ik weer verder gaan met mijn voorbereidingen voor de barbecue. Werkelijk elke 2 minuten werd ik even bij het uitvoeren van mijn taken gestoord voor het kuisen van de neuzen, het duwen in de schommel, pipi op het potje, kaka afvegen, poortje open voor dit, zwemkleding aan en weer uit, insmeren enz.

Slaatjes werden gretig verder voorbereid, intussen dierf ik al geen glimp meer te werpen op de woonkamer want daar was zonet een tornado gepasseerd. Toen ik dan al 3 keer probeerde de bbq aan te steken en ook at leek te mislukken ging de parasol vliegen. En dat laatste, was er dus echt te veel aan. Ik weet niet waarom maar diep in mijn binnenste zei iets …KRAK. Ik deed mijn parasol toe en in die poging dat ik ondernam vulde mijn ogen zich met tranen. Not so perfect any more!

Toen werd ik betrapt door Gijs en verzon ik een smoesje dat het wat hooikoorts was. Op zo een moment nam ik mijn telefoon en belde ik naar de ene persoon bij wie ik dat durf, manlief. Ik was een beetje overstuur, oeps. Hij kwam 10 minuten later thuis van zijn werk met de ernstige vraag: “wat is dat hier allemaal?” Mijn slaatjes, vispapillot, broodjes, vlees, alles was voorbereid en in orde voor de zomerbarbecue. Toen hij naar de barbecue liep om deze aan te steken, wenste hij mij proficiat want deze was wel degelijk aan. Op zo een moment is het toch wel gepermitteerd om even te gaan zitten met een glaasje rosé denk ik dan. Dat deed ik ook!

 

Eerlijkheid is dit, achter elke perfecte foto schuilen ook heel veel minder perfecte beelden. Soms is het een bewuste keuze om dat niet te delen. Mijn blog is mijn happy place. Ja hier kak ik regenbogen en schijnt het liefst van al altijd de zon. Omdat ik er soms al eens over aangesproken word, wil ik graag eens de realiteit weergeven. Wat helemaal anders dan reviews en tutorials. Een glimpje uit mijn moederschap! Even over nagedacht en getwijfeld, maar toch gedeeld. Ze maken deel uit van mijn leven en ik zie ze doodgraag <3.

 

 

 

 

   Send article as PDF   
Saar Vandegaer

All posts

10 Comments

 • Lies mei 22, 2017 at 1:58 pm

  volgens mij denkt elke moeder dat van die kleine fuckers maar durven maar weinigen dat toegeven 😉 you rock!

 • Katleen mei 22, 2017 at 3:21 pm

  Heerlijk herkenbaar! Toch toen mijn meiden die leeftijd hadden. Nu kibbelen we over andere dingen (gsm-tijd, uur van slapen gaan en met de oudste over ‘verworven vrijheden’) 😉

 • Liesje Ribbens mei 22, 2017 at 3:35 pm

  Heerlijk geschreven! Ik heb ook drie kleine fuckertjes rondlopen (af en toe toch) ????????????

 • Marjolein@flaflinko mei 22, 2017 at 3:52 pm

  Iedereen verliest zijn ‘cool’ wel eens… De eerste die z’n beheersing nooit eens verliest, die moet ik nog tegenkomen…

 • Griet mei 22, 2017 at 4:58 pm

  Mooi artikel Saar en klopt ook helemaal, we zouden vaker ook de minder perfecte dingen in het leven moeten delen.

 • Beauty Treasures mei 22, 2017 at 5:03 pm

  Een heel eerlijk verhaal. De de baby opkomst overvalt mij soms wel het gevoel ‘olalala ga ik dat wel kunnen’. Maar meer dan mijn best doen en soms toegeven aan het feit dat mijn leven niet uit perfectie bestaat zal erbij horen. Enfin, ik ga gewoon lustig meedoen aan regenbogen kakken en de zon elke dag laten schijnen op mijn blog ;-).

 • Johanna mei 22, 2017 at 5:09 pm

  Och, hier gisteren net hetzelfde. En als je zelf moe en gestresseerd bent is het zo moeilijk he. The days are long but the years are short, daar denk ik geregeld aan.

 • Eefje mei 22, 2017 at 6:07 pm

  De ‘waar-ben-ik-aan-begonnen’ zin flitste me afgelopen jaar al vaak door het hoofd. Om dan een uur later de klein plat te knuffelen. Ach ja.

 • Buitengewoonanders mei 23, 2017 at 5:39 am

  Herkenbaar verhaal meid! En goed dat je het deelt! Ik heb genoten van je woorden als mama 🙂

 • Tamara mei 23, 2017 at 9:43 am

  Tuurlijk gebeurt dat overal… en je mag zelfs gerust af en toe een traantje laten zien aan je kinderen hoor… ik vertel dan gewoon dat ik ook even verdrietig werd omdat iets me niet lukt, maar dat ik me vast veel beter voel met een kusje… zo zien zij ook dat ik ook mijn momentjes heb, maar daar ook weer bovenop kom 🙂

 • Leave a Reply

  I accept the Privacy Policy

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  About Me

  About Me

  Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

  Saar

  Connect

  Categories

  Popular Links

  Latest Posts

  Instagram

  Instagram did not return a 200.

  Follow @nietzomaarsaar

  Recent Tweets

  Image Boxes

  ×
  error: Content is protected !!