La Roche Posay Effaclar Duo (+)

Mijn huidige skincare routine heeft zich een beetje aangepast. Sinds ik afscheid nam van de spiraal nam mijn huid een 180° wending aan. Waar ik voordien last had van een hormonale problematiek op de kin en droge plekken op mijn voorhoofd werd dit juist het omgekeerde verhaal. Tijd dus om dat probleem aan te pakken.

Oorzaak Acné aanpakken

Op gebied van acné is er altijd maar 1 dagcrème geweest en 1 alleen die zo kleine zones van acné prima aanpakt. Zeker wanneer het een probleem van voorbijgaande aard is. Voor diepgaande huidontstekingen zweer ik bij LIERAC Sébologie. Maar nu had ik eerder zo lichte acné op mijn voorhoofd. Dus kleine puistjes zeg maar. Lokaal dan ook nog eens enkel op mijn voorhoofd. Ik wilde specifiek die zone aanpakken. Is het door veelvuldig zonnecrèmegebruik? Heb ik te veel hyaluronzuur bevattende bestanddelen gesmeerd? Heb ik te veel stress gehad? Hoe dan ook moest ik mijn huid weer in evenwicht brengen, terug balans.

La Roche Posay Effaclar DUO +

Dermatologen raden vaak Effaclar DUO (+) aan bij huidproblematiek rond acné. Het product is er erg bekend om geworden. De bedoeling van het product is om het microbioom weer in balans te brengen. Als er 1 ding is wat we zeker willen vermijden, zijn het wel ontstekingen. Laat dat nu net hetgeen zijn waar ik wel last van had op de zone rond mijn kin door mijn spiraal.

La Roche Posay – Effaclar Duo +

Eigen ervaring:

Ik ben begonnen met deze lokaal aan te brengen op mijn voorhoofd gedurende een week en ik merk een duidelijk verschil. Sowieso gebruik ik voor de rest van mijn huid een vochtinbrengende crème. Kwestie van geen last te krijgen van droge vlekjes.  Over het algemeen merk ik gewoon dat farmaceutische crèmes geschikt zijn voor elk type huid, maar zeker voor de gevoelige huid.

 

EFFACLAR DUO (+) 40ml €16,20 // verkrijgbaar bij de apotheek.

4 Comments

 1. Beauty Treasures

  oktober 7, 2018 at 12:05 pm

  Ik heb deze dagcrème ook lang gebruikt toen ik last had van acné. Werkte prima voor mij.

 2. Heidi De Winter

  november 15, 2018 at 12:25 pm

  Ik heb deze hier ook in huis, maar ik heb hem nu niet zo vaak meer nodig. Maar als ik acne krijg is het ook rond mijn kin (hormonaal). Mijn huid is een goede conditie op een heel klein plaatselijk opstootje na en daarvoor is dit product prima. In ergere eerdere gevallen had ik antibiotica nodig van de huidspecialist.

 3. La Roche Posay Hyalu B5 - Niet zomaar Saar

  november 28, 2018 at 9:17 am

  […] gebruik eigenlijk een kleine rijstkorrel per oog. Bij deze combinatie gebruik ik mijn felbegeerde Effaclar duo van La Roche Posay als dagcrème, maar vooral op de acné gevoelige […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!