Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Access Token is invalid, please get it again

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

Ivonne en de fles

saar-vandegaer 9 Comments

Ivonne en de fles

Saar Vandegaer 9 Comments

Ivonne is al even 3 jaar, maar ik moet bekennen dat ze wel nog het liefste melk drinkt uit een fles. Ik weet dat het niet het meest ideale is nog zo met een speen. Kind & Gezin vertelt me ook al langer dat ik dat wel eens mag afbouwen. De hoeveelheid blijkt te groot voor zo een klein kindje enz.

Melk uit een beker

Zo gezegd zo gedaan planden we deze zomer het afbouwen van die fles en voor mezelf als moeder dus alweer het einde van een tijdperk. Noem me sentimenteel en iets of wat emotioneel, maar het is toch weer wat afstand nemen van mijn kleine baby. (Wat je klein noemt natuurlijk met haar 3 jaar)?!

Stap voor stap

Komt er ook nog bij dat ze nogal koppig is van nature dus alles wat nieuw is werkt nogal afstotelijk. Waarschijnlijk heel herkenbaar voor velen. Maar we gingen van start met ’s ochtends melk uit een beker en ’s avonds krijgt ze nog steeds een fles.

ontbijt

1 maand later

We zijn nu een maand verder en we starten de ochtend met nog steeds hetzelfde liedje. Ze wil absoluut geen melk uit haar beker, maar uit een fles. Ik heb al warme melk geprobeerd en het wil niet lukken. Dan drinkt ze nog liever fruitsap dan melk uit een beker. Een beetje met mijn handen in het haar over dit verhaal, maar drinkt ze dan geen melk meer vanaf nu? En in welke mate is dat ok?

 

Bij zoonlief is de overgang naar een beker veel vlotter verlopen. Hebben jullie tips voor mij?

 

   Send article as PDF   
Saar Vandegaer

All posts

9 Comments

 • zebrazonderstrepen augustus 22, 2017 at 5:03 am

  Ai, die leuke opvoedmomentjes 🙂 Hier hebben we het bij de dochter ook geprobeerd. Zij wou altijd een fles. We hebben dan alle flessen weggegooid en getoond dat ze allemaal vies waren. Ik heb toen een mega coole beker (in haar ogen :-)) van Piet Piraat gekocht en daar wou ze wel haar melk uit drinken. Het was even moeilijk in het begin want ze begon altijd terug over de fles maar gelukkig de aanhouder wint. succes

  • Saar Vandegaer augustus 23, 2017 at 10:03 am

   Ja dat kan ik ook doen. Haar eentje laten kiezen. Goeie tip

 • Sara augustus 22, 2017 at 6:47 pm

  Hier wou Ida heen melk meer toen ik haar fles wegdeed. S morgens drinkt ze sap en veel water maar hier niets van melk meer, sinds ze 3 is. En ze eet regelmatig yoghurt en komt denk ik niets te kort.

  • Sara augustus 22, 2017 at 6:48 pm

   Geen dus, typfout ????

  • Saar Vandegaer augustus 23, 2017 at 10:03 am

   Ik denk dat we ook naar dat scenario toe gaan.

 • Babs augustus 23, 2017 at 10:02 am

  Groeimelk hebben ze nodig voor de mineralen en toegevoegde vitamines. Of je kunt vitamine D bijgeven in druppeltjes als ze echt geen wil. Maar ik zou de korte pijn doen denk ik. Flesjes weg, mooie beker laten kiezen en hopen op het beste ????

  • Saar Vandegaer augustus 29, 2017 at 9:38 pm

   Intussen werd het een bekertje fruitsap in de ochtend. Ze eet wel ontbijtgranen met wat melk of havermout…

 • Birgit Van Keymeulen augustus 23, 2017 at 8:47 pm

  Mijn kindjes namen vanaf 2,5 jaar gewoon melk bij hun cornflakes en niks anders van melk voor de rest ook niet ’s avonds. Ik weet niet of dat zo moet van de regeltjes maar het zijn toch twee flinke meisjes die bijna nooit ziek zijn en geen tekorten hebben. Succes.

  • Saar Vandegaer augustus 23, 2017 at 8:48 pm

   Ik denk dat het wel dat scenario wordt Birgit. Ik weet het ook niet echt. Enerzijds lees je dat te veel melk niet goed is. Maar wat is dan te weinig?

  Leave a Reply

  I accept the Privacy Policy

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  About Me

  About Me

  Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

  Saar

  Connect

  Categories

  Popular Links

  Latest Posts

  Instagram

  Instagram did not return a 200.

  Follow @nietzomaarsaar

  Recent Tweets

  Image Boxes

  ×
  error: Content is protected !!