Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Access Token is invalid, please get it again

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

Een hond: Ja of Nee

saar-vandegaer 11 Comments

Een hond: Ja of Nee

Saar Vandegaer 11 Comments

Ik moet iets bekennen. Zeg nooit nooit, maar er is een onderwerp bespreekbaar geworden bij ons. We willen een hondje, nee ik wil een hondje en ja de kinderen eigenlijk ook. Waarom wij dat nu wel willen en vroeger sowieso niet, dat vertel ik je graag hier.

Een hondje?

Onlangs hadden we een überschattige logé. Yuki stal ons hartje en al snel werd duidelijk dat ons dat wel af ging. Nu ik ben een kattenmens, altijd geweest. Maar enkele jaren geleden kreeg ik de diagnose astma als gevolg van een kattenallergie. Onze lieve kat moest dus weg en na uitvoerige testen bleek dat ik slechts aan 1 dier niet allergisch was; jawel ‘de hond’!  Zowel manlief als ik blijken niet bepaald hondenmensen tot Yuki kwam. We gingen haar gezelschap al snel waarderen en bij vertrek werd ze dan ook al enorm gemist.

Naast het leuke gezelschap bleek zij ook zo een leuke vriend voor de kinderen en een goeie waker. Gijs zou voordien onder een auto durven lopen hebben van angst wanneer een hond hem zou passeren. Sinds Yuki er niet meer is komt kwasi dagelijks de vraag naar een hondje.

Hoe of wat?

Ik ging dus op onderzoek uit. Groot of klein? Mee naar het werk of niet? Ras? Waar koop ik deze best aan? Hoe vermijd ik broodfok en sloot me aan bij verschilden groepjes om informatie in te winnen. We hebben beslist om voor een dwergkees of pomeranian te gaan.  Blijkbaar kiezen we best voor een puppy omdat de kinderen nog zo klein zijn. Zo heb ik al een lijst met de erkende en betrouwbare fokkers in dit land. We willen absoluut een overhaaste beslissing vermijden omdat we nog geen enkele ervaring hebben met het aanschaffen van een hond. Hoe dan ook willen we deze graag verwelkomen als ons 3de kindje.

Wie koos er ook net voor een hondje of zoekt eentje? Deel me gerust je tips en waar ik op moet letten.

de meest schattige hond

   Send article as PDF   
Saar Vandegaer

All posts

11 Comments

 • Femcetera augustus 25, 2017 at 7:32 am

  Bij mijn ouders hebben ze een dwergteckel. Super lief hondje ook en super schattig!
  Een hond is echt super om te hebben. Je krijgt er zo veel liefde van! Ik zou er zelf oon graag eentje willen als we in ons huis zitten ̈,maar mijn vriend is ook geen fan.. helaas.

  • Saar Vandegaer augustus 29, 2017 at 9:36 pm

   Pas op, manlief zei ook altijd nee, maar nu ziet hij ook wel hoe leuk het is voor de kinderen.

 • Annelies Vervoort augustus 25, 2017 at 10:23 am

  Ik ben pro hond in het gezin. Voor ik ging samen wonen zag ik dat niet zitten. Te weinig tijd, te veel extra poetsen. Maar Ozzy is nu 5 jaar bij ons en ik zou het me niet meer kunnen voorstellen zonder hem. Reken op extra kosten (eten, dierenarts, etc) en extra poetswerk. Maar van dag 1 ging het goed met Mona. Het zijn dikke vrienden. Mona is een grote dierenliefhebber en ik durf te beweren dat dat komt doordat ze thuis een hond heeft. Het zou trouwens ook goed zijn om allergieën bij kinderen te voorkomen.

  Ik zou trouwens voor de pomeriaan gaan. Die zijn zoooooo schattig !

  • Saar Vandegaer augustus 25, 2017 at 10:39 am

   Ja dat vind ik ook al is daar ook wel wat verschil op. Veel broodfok en dat wil ik wat vermijden. We zoeken rustig verder en wie weet adoptie, hopelijk wel. Ja extra kosten snap ik. Het is een extra gezinslid.

 • San augustus 25, 2017 at 9:58 pm

  Wij hebben Beng (van Cillit Bang, het schoonmaakmiddel, want: hij is een klein dweiltje) de Shih Tzu. Een lelijk ding met een platte snuit maar zoooooo lief! Hij verhaart niet, speelt, knuffelt, blaft niet neurotisch maar waakt wel. Een geweldig vriendje!
  Succes met het vinden van jullie maatje ♡

  Groet! San

  • Saar Vandegaer augustus 29, 2017 at 9:36 pm

   Zo een leuke naam! Leuk om te lezen en dankjewel. Ik hou jullie op de hoogte.

 • hanne augustus 26, 2017 at 9:06 pm

  Onze oude hond kwam eerder toevallig in ons leven, hij was een vondeling, twee jaar oud, maar een echt schatje. Naarmate zijn leeftijd vorderde, beslisten we dat hij een vriend, opvolger nodig had. Intussen loopt er dus een nieuwe hond thuis rond, een kruising bordercollie/herder. Hij kwam als pup bij ons wonen, leerde ons stap voor stap kennen, brak de halve tuin af, maar maakt alles goed met zijn onvoorwaardelijke liefde. Behandel je hond als een kind, kordaat zijn en grenzen stellen, vanaf het begin, en je zal snel merken dat je de beste vriend in huis haalt.

 • Ana Rita augustus 31, 2017 at 11:08 am

  Wat een cutie! Ik heb zelf een chihuahua, heb hem overgenomen van de zus van mijn ex.

 • Komt er nu een hond? - Niet zomaar Saar september 4, 2017 at 4:07 pm

  […] jullie je nog deze blog? Wij willen een hondje en we maakten er werk van. Wat hebben we nu […]

 • Leave a Reply

  I accept the Privacy Policy

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  About Me

  About Me

  Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

  Saar

  Connect

  Categories

  Popular Links

  Latest Posts

  Instagram

  Instagram did not return a 200.

  Follow @nietzomaarsaar

  Recent Tweets

  Image Boxes

  ×
  error: Content is protected !!