Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Access Token is invalid, please get it again

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

Hoe overleef je een lange autorit met kinderen?//vakantie

saar-vandegaer 4 Comments

Hoe overleef je een lange autorit met kinderen?//vakantie

Saar Vandegaer 4 Comments

We zijn al een tijdje terug van vakantie maar ik krijg toch regelmatig de vraag hoe we onze lange autorit overleefden. Het was een bewuste keuze om overdag te rijden. Wij rijden allebei niet zo graag ’s avonds laat staan ’s nachts. De eerste dag moesten we trouwens toch maar een kleine 6 uur rijden tot onze eerste tussenstop.

Gijs luistert graag naar de verhalen van Flin & Flo

Mijn tips voor jullie

 1. Een goede voorbereiding is altijd een must. Zorg dat de kindjes comfortabel zitten en dat je een beetje alles bij de hand hebt zodat je niet te fel achterin moet gaan zoeken. Ik had Ivonnes tutje en knuffeltje bij mij net zoals bij Gijs zodat ze deze snel hadden in geval van het moe worden en bijna indommelen.
 2. Eten & Drinken: In mijn handschoenvakje zaten 2 doosjes met in de koekjes en de andere enkele snoepjes. In het koeltasje aan mijn voeten zaten dan nog wat flesjes drinken. Na enkele uurtjes kon ik dan al eens wat smarties of een snoepje geven zonder daarin te overdrijven.
 3. DVD speler: Tim vond een tijd geleden via tweedehands.be draagbare DVD schermen van Philips. Deze zijn apart te bedienen zodat onze 2 sjarels niet naar hetzelfde hoefden te kijken, ideaal. Ze spelen ook gewoon cd’s af waardoor Gijs perfect naar verhaaltjes kon luisteren en Ivonne naar kinderliedjes, elk met hun eigen oortjes. Ik bezocht Kruidvat en Action en kocht een deel DVD’s aan een laag prijsje en nog enkele andere leende ik uit van goede vrienden of kennissen.
 4. Wagenziek? Gijs heeft wel wat last hiervan. Ik gaf hem een kwartje Rcalm voor de heen -& terugrit. Is prima gegaan zo. Ze zeggen vaak dat een draagbare dvd de misselijkheid bevordert, maar ik moet zeggen dat hij daar geen last van heeft. Doordat je steeds recht voor je uit kijkt zou dat blijkbaar wel helpen.
 5. Een dekentje voor moesten ze indommelen. Ik vond dit ook wel handig als we een ergens onderweg even onze benen strekken.
 6. Tussenstop om de 2 uur:  De autoroute du soleil heeft gelukkig in elke aire een speeltuintje. Van bij ons is de eerste tussenstop na 2 uur rijden Luxemburg zelf. De ideale plaats om te tanken en even onze middag op te eten. Helaas superveel regen dus spelen buiten zat er niet in maar we reden duidelijk richting de zon. Een kleine 2 uur later deden we terug een tussenstopje met een fijne speeltuin voor Gijs & Ivonne.
 7. Chillen met de billen zoals Lies van Liesellove het zo mooi kan formuleren, maar zo is het ook. Voor onze heenreis boekten we een overnachting in Beaune. Ik zou dit iedereen aanraden als je vertrekt met vakantie. Zo een tussenstop geeft ook een vakantiegevoel.
 8. Muziek, ja leuke muziek voor ons is ook tof! Zo is er ook nog wat leuk aan voor ons, de kinderen hebben hun filmpje.
 9. Verfrissende doekjes  en een kom (fles water en keukenrol in geval van, maar gelukkig niet nodig gehad).
 10. Spelletjes spelen met de kindjes!  (ik zie ik zie, tel de vrachtwagens, elke kraan even opsporen, enz) HABA heeft ook heel erg leuke reisspelletjes voor onderweg, deze kan je spelen op een klein tafeltje. Wij vonden zo een tafeltje niet meteen nodig, maar je ziet het wel meer en meer terugkomen dus misschien een handige tip voor andere kindjes. Zo een tafeltje vind je onder andere hier. Ik had hun boekentasjes gevuld met wat handig klein speelgoed om mee te spelen in de auto. Vooral de jongste vond die variatie wel heel leuk.
Ivonne met haar klein speelgoed.
Prullen en spelen

Zo nu en dan doen kindjes overdag ook wel een dutje.

Als kinderen slapen is het rustig onderweg…

Hopelijk valt voor iedereen de lange autorit zo goed mee. Ik kan vooral zeggen, hou je joker bij de hand. Ik stelde het snoepen altijd zo lang mogelijk uit ;-). Wat doen jullie met de kinderen tijdens zo een lange autorit?

 

   Send article as PDF   
Saar Vandegaer

All posts

4 Comments

 • Tamara juli 5, 2017 at 1:32 pm

  Leuke tips!

  Meestal luisteren wij naar hetzelfde… Dus wij zingen vrolijk mee met Koos Konijn en Studio 100 hits… Inclusief de “dansjes”. Als er geslapen wordt op de achterbank zetten we “onze” muziek wel op (al duurt het soms eventjes voor we beseffen dat we dat kunnen doen). Luisterverhaaltjes doen wij ook zo nu en dan en natuurlijk de typische autospelletjes. We zorgen ook altijd voor boekjes in de auto, al is dat geen goed idee met kinderen die wagenziek worden.
  Voor lange ritten gebruiken wij ook een “aftelroute”, zoals een aftelkalender zodat mijn zoontje bij elke stop een stukje moet kleuren en zo ziet hoe we dichterbij komen.

  • Saar Vandegaer juli 7, 2017 at 9:48 am

   Hihi zo herkenbaar toch he, maar je krijgt er een instant Vakantiegevoel van.

 • nicole orriens juli 7, 2017 at 9:46 am

  Ik vind die eerste foto zo leuk, waar ze de zonnebril op de kop op heeft : )
  Een goede voorbereiding vind ik ook een must. Met jouw tips moet het gaan lukken.

  • Saar Vandegaer juli 7, 2017 at 9:47 am

   Ja grappig he ????????, ze zat daar zo al een tijdje en ineens kreeg in dat in de gaten. Fijn dat je ze handig vindt.

  Leave a Reply

  I accept the Privacy Policy

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  About Me

  About Me

  Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

  Saar

  Connect

  Categories

  Popular Links

  Latest Posts

  Instagram

  Instagram did not return a 200.

  Follow @nietzomaarsaar

  Recent Tweets

  Image Boxes

  ×
  error: Content is protected !!