Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Access Token is invalid, please get it again

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

Hoe is het nu met Ivonne?

saar-vandegaer 8 Comments

Hoe is het nu met Ivonne?

Saar Vandegaer 8 Comments

Een tijdje geleden schreef ik een blogpost over hoe ik omga met mijn moeilijke dochter. Hoe ik het op dat moment allemaal even niet meer wist, maar hoe gaat het nu intussen met ons?

Ik voelde mij enorm gesteund door vele mama’s bij het schrijven van deze blog. Geloof mij, het is echt niet makkelijk om zoiets neer te pennen. Hoe dan ook stel je jezelf als mama heel kwetsbaar op en is het een manier van blootgeven. Ik ben wel blij dat ik af en toe mijn “ei” hier kwijt kan. Maar nog meer kon ik de welgemeende en lieve bemoedigende woordjes van alle andere mama’s echt waarderen.

Dit gezegd zijnde moet dat hier niet altijd een klaagzang worden of ik ga een reputatie krijgen als “de zaag” of “klaagske”. Het is niet enkel kommer en kwel het kunnen ook leuke tijden zijn. Als het goed is dan mogen we dat ook zeggen denk ik zo. Dus bij deze een kleine update.

(zonnebril van bij Miss Moose)

We hebben hier zo ons eigen manier gevonden om met Ivonne om te gaan. Misschien een typisch 3-jarige die bijna 4 wordt, maar hoewel Gijs van vele dingen niet echt wakker lag heeft Ivonne haar eigen handleiding. Gijs is gewoon het tegenovergestelde. Hij is luider, heviger, speelser en kortom een echte jongen. Ivonne heeft meer uitleg nodig. Niet gewoon een ‘Nee, dat kan niet! of Nee, geen snoepje voor het eten’. Waarom niet zie je haar denken dan. Ze spiegelt, analyseert veel feller. Ze is niet zo uitbundig of luid als haar broer. Zij observeert meer en als ze geen zin heeft om iets te zeggen dan is dat zo. Maar ze kan heel vrolijk zijn en als ze helemaal op haar gemak is een knuffelmieke. Dus bij haar is het vaak onderhandelen:

 • Nee, geen snoepje voor het eten want dan is jouw buikje al vol snoep en kunnen er geen gezonde groentjes bij. En die zijn net beter voor jouw buik. Dus eerst flink eten en dan mag je nog een snoepje. Help je mij even met het eten? Hope, de Skip Hop stoel wordt dichterbij geschoven, ze helpt de borden op tafel zetten. Ze is fier en bezig! Meestal hoeft dat snoepje dan zelfs niet meer na het eten ;-).
 • Bij een woede uitbarsting laat ik haar rustig worden en ga ik in dialoog of wel ga ik voor de totale afleiding.
 • Ze wil geen kleedje aan maar liever een broek. Ik zou er natuurlijk graag een meisje meisje van blijven maken. Dan gaan we terug voor de compromis. Vandaag is het een feestje dus gaan we voor een kleedje, maar morgen mag je weer een broek aan. (het helpt wel dat de broekkousen niet meer hoeven nu).

Ik hoop dat we goed bezig zijn maar ik vraag me soms wel af. Het is al wel een beproeving geweest op vlak van geduld. Rustig blijven is de boodschap, maar soms is dat zo moeilijk. Herkenbaar voor iemand?

   Send article as PDF   
Saar Vandegaer

All posts

8 Comments

 • Anna Helena april 17, 2018 at 8:56 pm

  Herkenbaar. Geduld hebben en het beste maken van elke dag, dat helpt me. Je lijkt goed bezig te zijn!

  • Saar Vandegaer april 18, 2018 at 12:48 pm

   Dankjewel Anna Helena, dat doet deugd om te lezen. Soms weten we het niet altijd even goed, maar die lach elke morgen als ze ons zien doet superveel. Of dat kusje elke avond voor het slapen gaan.

 • Mie Kids april 18, 2018 at 11:08 am

  Herken ik helemaal. Hier ook een gevoelige zoon. Het helpt ook als ik dingen kan uitleggen. Als hij helemaal in paniek is, dan neem ik hem in mijn armen of laat ik hem even afkoelen. Maar rustig blijven is inderdaad echt moeilijk.

  • Saar Vandegaer april 18, 2018 at 12:47 pm

   Ben blij dat ik niet alleen ben maar inderdaad,kalmte kan ons redden. Niet altijd even makkelijk.

 • Sarina april 19, 2018 at 9:39 pm

  Hier mijn jongste ook. Onderhandelen, deals maken, echt uitleggen waarom wel of juist niet., enz. Maar eens door hoe die handeleiding te lezen is het een stuk makkelijker. Ze werd paar maand geleden 5jaar en er is al weer een nieuwe handeling voorhanden… Maar gelukkig maken die “i love you” & “tot aan de maan en terug 100000 keer” momenten alles veel mooier! Daar doen we het tenslotte voor eh. Maar je doet dat super, en nooit vergeten ze gedragen zich net zo tegen ons omdat ze zich veilig en geliefd voelen!

 • Ann verlinden mei 2, 2018 at 12:35 pm

  Zo herkenbaar, ons zoontje is ook gevoelig en heeft tegelijk een heel,sterke wil. Wij zijn goed geholpen door het boek en workshop van Janneke van olphen. Gevoeligheid grootbrengen. Zij noemt kinderen als ons zoontje high sensitieve en strong willed. Elke dag blijft een uitdaging maar het leuke is wel dat ik mezelf zo (positief) uitgedaagd voel om mezelf en mijn aanpak in vraag te stellen. En op dagen dat het niet lukt, knettert het soms:)

 • Leave a Reply

  I accept the Privacy Policy

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  About Me

  About Me

  Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

  Saar

  Connect

  Categories

  Popular Links

  Latest Posts

  Instagram

  Instagram did not return a 200.

  Follow @nietzomaarsaar

  Recent Tweets

  Image Boxes

  ×
  error: Content is protected !!