Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Access Token is invalid, please get it again

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

Hoe bedoel je principes

saar-vandegaer 2 Comments

Hoe bedoel je principes

Saar Vandegaer 2 Comments

Voor ik mama werd had ik zo een hoop principes in mijn hoofd. Ik wist op voorhand perfect wat ik als mama nooit zelf zou doen, met een vingertje, want hoe snel zijn we niet met het vormen van een mening? Ik heb 2 kleuters met een stevig karaktertje en ik vroeg me af of jullie dit herkenbaar vinden?

Toen begin juli 2011 zwangerschapstest positief kleurde, had ik al een lijstje in mijn hoofd. Je kent dat wel zo eentje vol met evidenties en ook wel wat vraagtekens maar een draaiboek, dat had ik klaar. Het was toen ik de blog van Annelies las, dat het mij weer te binnenschoot en ik constant dacht “ah ja ik ook, ha bij mij ook!”

Principe 1: geen gamers

Mijn kinderen gingen nooit gamers worden. Nu ja ik ben daar nog altijd niet zo een fan van beken ik eerlijk waar. Want krijgen ze daar hoofdpijn van? Of hoe zit dat dan met hun ogen en wat las ik over die dubbele kin? Schermtijd mmmm maar ik beken schuldig! Wij nemen de iPad mee op restaurant, oh ja en we noemen het onze “joker”. Dus eerst worden den kleurpotloden en de kleurboeken ingezet. Dan de reis-gezelschapsspelletjes en als het dan echt niet meer lukt halen we de iPad.

Principe 2: De beeldbuis (al is dat tegenwoordig geen buis meer)

Dat brengt me eigenlijk een beetje met het volgende punt. Televisie…te veel is zo jammer. Kinderen moeten spelen en bij elke streep zon stuur ik hen buiten. Maar soms oh ja soms besef ik ook dat een tekenfilmpje geen kwaad kan. Dat moet toch kunnen want hoe je het ook draait of keert, kinderen leren ook van zo een tekenfilms.

Principe 3: Studio 100, dat komt hier niet binnen!

Hoppa, dat brengt me al meteen aan mijn volgende principe. Ik citeer en ik ben niet alleen zoveel is duidelijk: “Studio 100, dat komt hier NIET binnen!!”. Ach ja als je goed luistert naar de melodietjes van het schlagerfestival of Plop met zijn kabouterfanfare, het verschil is klein zeg ik u. Dus ja wij gingen al eens naar een Bumba showke en hier zwerft ook wat Studio 100 gerief rond. Die merchandising, niks van, dat doe ik niet! Ok de kleding, dat deed ik nog niet maar zeg nooit nooit. Eerlijk toegegeven als het je kinderen gelukkig maakt, dan bekijk je wat kan. Ach ja we doen toch ook maar wat.

Principe 4: Mijn kind moet altijd goedendag en dankuwel zeggen

Mijn kinderen moeten altijd “hallo” en “dag” zeggen of “dankuwel. Althans dat zei ik toch vooraleer ik tot het besef kwam dat ik een dochter heb met een sterk karakter. Eentje die je gewoon niet kan forceren. Ze wil wel “danku” zeggen of “hallo” maar ze kan het gewoon soms niet. Het is aan ons, volwassenen, om ons daaraan aan te passen. Dat vind ik toch…Forceren kan maar niet in elke situatie. Op zo een momenten schaam ik me wel een beetje en zal ik de woorden uitspreken in hun plaats. Vroeger zou ik dat  niet zo gewaardeerd hebben maar dat is een proces van je kind begrijpen en hen beschermen vermoed ik.

Principe 5: Ik zal niet naar de pijpen van mijn kinderen dansen

Dat sluit een beetje aan met “principe 4”. ’s Morgens komt Ivonne meestal, een beetje minder goed geluimd (om niet gewoon slechtgeluimd te moeten zeggen), haar kamer uit. Ze erfde ons ochtendhumeur namelijk. Ik beklaag nu al haar toekomstige wederhelft. Meestal wil ze dan meteen naar beneden in pyjama om te ontbijten en dan pas wil ze haar kledij aandoen. Geloof mij, wij voerden hier al meerdere discussies daarover. Maar om de een of de andere reden ben ik dat gevecht elke morgen beu. “Choose your battles!” Waarbij de meesten discussiëren over de outfit, zo was dat althans met Gijs gaat het met haar over andere dingen. Zij wil haar ontbijtgranen in het kommetje gieten, Wil zelf het rietjes in de chocomelk stoppen enz. En als we dan concreet enkele afspraken maken lukt dat wel.

Welke principes gooide jij als ouder al overboord?

   Send article as PDF   
Saar Vandegaer

All posts

2 Comments

 • An-Sofie februari 10, 2018 at 11:23 am

  Haha. Herkenbaar! Alhoewel Bumba hier echt niet binnenkomt. 😉

  • Saar Vandegaer februari 10, 2018 at 11:24 am

   Veel succes daarmee ????, ik hoop echt dat het iemand lukt. (Sorry Bumba)

  Leave a Reply

  I accept the Privacy Policy

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  About Me

  About Me

  Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

  Saar

  Connect

  Categories

  Popular Links

  Latest Posts

  Instagram

  Instagram did not return a 200.

  Follow @nietzomaarsaar

  Recent Tweets

  Image Boxes

  ×
  error: Content is protected !!