Feel the summer: Vichy Idéal Soleil

In mijn reeks zonneproducten en zonnebescherming heb ik het vandaag graag over deze topper van formaat. Eerlijk is eerlijk, ik heb niet altijd even veel zin in plakkerige handen vol zonnecrème. Herkenbaar?

Vichy

Vichy, https://www.viata.be/vichy-nl,  komt met iets nieuws. Een spray, heel waterig van textuur, die meteen bescherming. Kleeft niet, geen witte strepen en toch een bescherming tegen de zon.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik indien ik mij op het strand zou begeven wel zou opteren voor wat straffer spul, maar dit is toch ideaal voor overdag. Regelmatig even verfrissen, sowieso heel verkoelend. Dit flesje bevat ook bestanddelen van blauwe bes en werkt daarom antioxiderend.

Ik heb regelmatig last van een droge huid en door regelmatig even te sprayen, ga ik mijn huid extra hydrateren. Geen setting spray ter verfrissing meer in mijn handtas maar meteen deze zonnespray. Ik gebruik deze tussendoor ook bij de kinderen al verkies ik voor hen toch steeds factor 50. Hoewel de zwaarte van de factor er niet altijd toe doet. Het is eerder de frequentie van het smeren dat belangrijk blijkt. Netjes om de 2 uur met een factor 30 smeren zal zeker zonnebrand vermijden. Maar soms speel ik liever op zeker. Wie niet?

Voordelen:

 • verfrissend
 • factor 30
 • lichte textuur
 • antioxiderend
 • zweetbestendig
 • geschikt voor de gevoelige huid

De textuur van het product is kwasi onzichtbaar en lichtjes olie achtig. Het voelt heel voedend en aangenaam aan. Persoonlijk zou ik het beperkt gebruiken voor het gezicht (misschien ook wat te ‘rijk’) en opteer ik toch om daar te werken met nog een straffere bescherming die factor 50 bevat. Sinds mijn tweede zwangerschap vermijd ik blootstellen aan een te sterke middagzon. Ik krijg te snel pigmentvlekken.

Wat is jouw favoriete zonnecrème?

 

De Vichy zonnespray is te koop bij Vichy verkooppunten of online voor €15.

1 Comment

 1. Heidi De Winter

  mei 23, 2018 at 10:21 pm

  Ik krijg ook makkelijk pigmentatie. Echt zonnebaden vermijd ik of ik zit deels in de schaduw indien mogelijk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!