Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Access Token is invalid, please get it again

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

Educatief spel: Ipad Osmo

saar-vandegaer No Comments

Educatief spel: Ipad Osmo

Saar Vandegaer No Comments

Die schermtijd, soms oh zo handig maar soms oh zo vervelend en verslavend. “Mag ik op schermpje?” is zo wat de meest gestelde vraag tijdens elke vorm van vrije tijd. Oh ja, ook wanneer de zon schijnt. En ja ik zie dat natuurlijk liever anders maar ik besef heel goed dat dat nu eenmaal is waarmee ze opgroeien. Dat we nu en dan ook wel eens moeten durven toegeven dat dat ook voor ons tijdens het thuiswerken of op een ander moment al eens ferm makkelijk is. Maar we kunnen die schermtijd ook educatief invullen.

Mag ik op schermpje?

Ivonne

Ken je Osmo?

Ik kon moeilijk geloven dat er iets bestond wat Ivonne voor even van die vervelende typerende Youtube filmpjes kon weg houden. Ironisch genoeg zijn dat filmpjes waarin andere kinderen spelen voeg daar nog een aroma van irritante geluidjes aan toe en jouw portie hoofdpijn loert om de hoek. Maar goed Osmo! Een educatief en interactief spel. De Osmo Genius Starter Kit bevat een Osmo iPad base, spiegeltje en spelstukken plus opbergdoosjes voor de spellen Tangram, Numbers en Words. Je download even de apps (volledig gratis via de appstore) en je bent vertrokken. Een speelse manier om met wiskunde en taal bezig te zijn.

Osmo Pizza Co

Hoe het werkt?


Wel het scherm toont wat de opdracht is, een som of een figuur leggen. Het spiegeltje toont dan op de iPad wat er gelegd is met bijbehorende animatie. De software is zo opgebouwd dat het volgt of de opdracht goed werd uitgevoerd.
Ivonnes favoriete spel is Osmo Pizza Co. Ze moet dan pizza’s maken op bestelling van de klant en zelf afrekenen. Telkens alles voorleggen en opnieuw punten verzamelen. Het is dus ook hoofdrekenen op snelheid trainen wat ze zo doen. Het experimenteren gaat altijd sneller en intu├»tiever.

pizza Co

Kooptip

Herken je een beetje jouw kind in Ivonnes gedrag? Dan is dit misschien wel een leuk alternatief. Je hebt wel telkens de Genieus starter kit nodig om verder te bouwen. Er zijn tal van leuke uitbreidingen De Pizza kit wordt hier altijd gebruikt maar ook de Studio Frozen kit staat nog op het verlanglijstje.

wisselgeld tellen

Je kan jouw spel hier bestellen.

   Send article as PDF   
Saar Vandegaer

All posts

No Comments

Leave a Reply

I accept the Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

About Me

About Me

Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

Saar

Connect

Categories

Popular Links

Latest Posts

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow @nietzomaarsaar

Recent Tweets

Image Boxes

×
error: Content is protected !!