Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Access Token is invalid, please get it again

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

De perfecte mama – vervolg

intago No Comments

De perfecte mama – vervolg

intago No Comments

Jullie hadden nog een vervolgje te goed van mij. Zat ik bij Ivonne wel op een roze wolk? Liep alles perfect bij haar?

by Saar Vandegaer
by Saar Vandegaer

Toen Gijs helemaal zelfstandig kon eten voelden we dat het tijd was om te denken aan een broertje of zusje voor hem. Hij was op dat moment zo een dik 15 maanden. Dus we hebben daar wel wat gesprekken over gehad en onder het idee van ‘als het binnen 6 maanden zo ver is, is dat goed’ zijn we beginnen oefenen. Zo typisch ben je dan wel meteen zwanger. Eigenlijk geheel onverwacht snel want ik had het niet meteen door. Ik weet dat ik op dat gebied van geluk mag spreken. Maar ok de weken daarna waren….zwaar. Op 8 weken bereikte de ochtendmisselijkheid een hoogtepunt. Het was ook geen ochtendmisselijkheid. Nee, ik was gewoon heel de dag mottig. Zo erg dat ik van pure ellende mee met Gijs mijn bedje in kroop. Maar die bewuste dag werd het spoed. Volledig uitgedroogd een nachtje rusten met infuus. Het werd nog 4 weken tanden bijten maar eens de 12 weken voorbij ging alles goed. Op wat bekken instabiliteit na prima zelfs. Op 20 weken zwangerschap kregen we te horen dat mijn mama ziek was. Mja kanker… vreselijk! Maar ze vocht en overwon gedeeltelijk…of toch zoiets. Ik geef het niet graag toe, maar het was voor mij emotioneel zwaar. Alles is onder controle nu, al bijna 3 jaar. Maar dat is een ander verhaal. Het weegt wel op ons, maar we genieten van elke dag dat mama er is bij ons. Dat is het voornaamste! In mijn buik groeide een mini, flink meisje. Ze deed dat prima! Zo goed zelfs dat in tegenstelling tot Gijs ze nog wat langer bleef zitten en ik dus overtijd ging. Het werd een inductie op die bewuste maandagmorgen. Op 02 juni om 19u15 was ze er dan! Een flinke baby van 3,810kg. En alles….was goed verlopen. Prima zelfs! OEF!!

Na mijn ervaring met Gijs was ik wat bang en overbezorgd. Wat met haar hoofd, hoe gaat de borstvoeding verlopen. In tegenstelling tot mijn vorige zwangerschap ging ik naar de vroedvrouw op regelmatige basis. Er was telkens 8 weken tussen mijn bezoek aan de gynaecoloog en door tussentijds naar de vroedvrouw te gaan was ik gerust. Ja ook zij deed echo’s en nee ik deed dat niet als pretecho. Ik was echt ongerust door mijn eerste ervaring. Mijn schoonzus is ook vroedvrouw dus ik was echt omgeven door goede raad. Perfect voorbereid ben je nooit maar ik zat wel vol zenuwen voor wat komen ging. Ik wou borstvoeding nog een kans geven. Ik las over ‘liggend voeden’ opdat ik misschien toch ’s nachts kon slapen. Maar hoe goed de voorbereiding ook is, je kindje bepaalt zelf ook veel. Het was mijn 2de baby dus ging ik dan ook relaxer zijn?

De tweede nacht in het ziekenhuis was moeilijk. Ivonne huilde veel, heel veel en wou heel de tijd drinken. Toen die ochtend de kinderarts binnen kwam gaf hij me dan ook het advies om bij te voeden. Na de volgende voeding lag Ivonne er echter heel voldoen bij. In een gezellige ‘melkcoma’ zeg maar. Ik heb dan ook op dat moment de vroedvrouw die een flesje wou gaan halen weer terug gestuurd. Ik had er geen zin in. Ik zag dat mijn kind voldaan was. Toen mijn schoonzus, ook Ivonnes meter binnenkwam, zei ze ook om die dag nog af te wachten. Elke 3 uur werd er flink gegeten en die morgen daarna was ze bijgekomen. Zo ver ging alles dus prima. Na 4 nachten en wel 2 keer onder de lamp te hebben gelegen mochten we naar huis. En thuis ging het verder zijn gangetje. De enige houvast die ik natuurlijk had en wat voor mij de gerust stelling bleek was het bezoek van de vroedvrouw enkele keren na de bevalling. Wanneer ik onzeker was of Ivonne wel goed bijkwam wegen ze haar en dat gaf mij goede moed. Wanneer ik het gevoel had dat ze niet goed aan hapte, keken ze dat na. Wanneer ik een peptalkje nodig had of wanneer na 6 weken flesweigering bij afgekolfde melk begon op te treden gaven ze mij het advies dat ik nodig had. De impact van een vroedvrouw aan huis is dus echt wel groot en aan te raden. Voor mezelf was het belangrijker dan een kraamhulp bijvoorbeeld. Kortom bij de minste twijfel over baby acne, reflux of krampjes nam ik mijn telefoon en wisten zij mij met raad en daad bij te staan. Een bezoekje, advies via telefoon enz. Workshops, zwangerschapslessen en babymassage doen ze ook allemaal. Je hoort het al dat ik dit aan iedereen kan aanraden. Van zodra ziekenhuisverblijven na een bevalling worden herzien en ingekort is een vroedvrouw aan huis heel erg welkom. Mij heeft het alvast enorm geholpen bij ons nummertje 2.

Zat ik bij Ivonne dan wel op een roze wolk? Voelde ik mij dan wel de perfecte mama?

Nee, jammer genoeg niet. Maar ik heb wel meer genoten. Genoten dat alles goed ging en vlotter. Je bent zoveel meer relax en rustiger. Misschien een half roos wolkje dan? Ze sliep de eerste 4 maanden steeds bij mij, maar ik sliep wel beter dan bij Gijs. De borstvoeding ging zoveel beter. Ik nam ze overal mee naartoe in de doek of in de draagzak. Maar de kilo’s die vlogen er wel alleen maar aan, maar hey we kunnen niet alles hebben niet waar?

Komt er nog een vervolg?

Wij zijn superblij met ons gezinnetje van 2 kindjes. Eentje van elk, eentje aan elke hand en een gezonde jongen en meisje. Dus nee, we gaan het hierop houden. Maar ik geniet wel steeds bij het zien van een klein schattig boeleke.

Liefs,
Saar

De vroedvrouwen waar ik beroep op deed waren Annemie & Ariane van Geboortehuis ISIS. Kijk zeker eens op hun facebook

Heb je vragen of wil je meer weten, stuur gerust een mail

by Saar Vandegaer
by Saar Vandegaer
by Saar Vandegaer
by Saar Vandegaer
   Send article as PDF   
intago

All posts

No Comments

Leave a Reply

I accept the Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

About Me

About Me

Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

Saar

Connect

Categories

Popular Links

Latest Posts

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow @nietzomaarsaar

Recent Tweets

Image Boxes

×
error: Content is protected !!