Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Access Token is invalid, please get it again

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

De helmen site in Halen

saar-vandegaer 2 Comments

De helmen site in Halen

Saar Vandegaer 2 Comments

Afgelopen zondag zijn we een beetje cultuur gaan opsnuiven vlakbij huis. Voor ons is Limburg vlakbij. Ideaal dus om onze fietsen op te laden en mee te nemen voor een fietstochtje allemaal samen. Er was mooi weer voorspeld en gelukkig! Dat maakte onze dag des te leuker maar ook de helmen zelf zijn zo veel mooier om op die manier te bekijken.

Helmen museum

groot en klein

De Slag der Zilveren Helmen

Halen, een stad bij Diest gelegen naast de E314 is ook wel gekend om hun mooie monument en herinneringen aan WOI. Waarvan ik dacht dat ik daarvoor naar de Westhoek moest trekken, is kort bij huis ook een heel mooie gedenkplaats en wat voor één. Je kan je dag op verschillende manieren plannen. Ofwel kies je voor een fietstocht, maar je kan evenzeer voor een mooie wandeling gaan. Indien je een fietstocht van om en bij de 10km wat te kort vindt, kan je verder rijden langs knooppunt 350-351 richting Schulensmeer.

Helmensite

Museum, Picknick en Helmen

Omdat we Gijs zelf wilde laten fietsen leek ons een tocht van 10 km met deze warme temperaturen ideaal. We parkeerden ons aan het museum Slag der zilveren helmen. Julien Stroobants gaf ons een uitgebreide toelichting van wat er zich daar juist afspeelde. En waar dat veld vol met versierde helmen nu eigenlijk voor staat. Er sneuvelde die bewuste dag 12 augustus 1914 sneuvelden er 150 soldaten en 400 paarden. De 44 (betonnen) Limburgse helmen vertegenwoordigen elk een Limburgse gemeente trouwens. Ze liggen op het veld waar de slag plaats vond vlakbij de grote boerderij en herdenkingssteen. Ik moet zeggen dat het een plaats is waar zelfs onze kinderen even stil van werden toen we het hen zijn gaan uitleggen. Denk dat het goed is dat ze beseffen dat zoiets nooit nog mag gebeuren. De kunstwerken waarmee de helmen zijn versierd zijn wel heel fascinerend en tof om naar te kijken.

Onderweg maakten we een tussenstop die wat afweek van onze fietsroute. Reden we verkeerd en deden we enkele kilometers extra? Misschien… Maar we hadden wel een lekkere picknick met streekproducten bij samengesteld door de mensen van de Rothemse Molen. Dit mooie gebouw of zeg maar ‘erfgoed’ is opnieuw geopend als fietscafé of koffiehuis.

#helmfie
Rothemse molen
Elk helm is een kunstwerk
Ik heb nog nooit geschiedenis verteld

Kortom, het was een leuke dag boordenvol ontspanning en qtime. Ik was persoonlijk blij dat we vlakbij huis zo een uitstap kunnen doen. De fietsroute is heel makkelijk.

Rothemse Molen
   Send article as PDF   
Saar Vandegaer

All posts

2 Comments

 • Heidi De Winter juli 25, 2019 at 3:45 pm

  Lijkt me erg fijn om naartoe te gaan! Ook om te wandelen of fietsen. Is de wandelroute ook 10 km?

 • Leave a Reply

  I accept the Privacy Policy

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  About Me

  About Me

  Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

  Saar

  Connect

  Categories

  Popular Links

  Latest Posts

  Instagram

  Instagram did not return a 200.

  Follow @nietzomaarsaar

  Recent Tweets

  Image Boxes

  ×
  error: Content is protected !!