Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Access Token is invalid, please get it again

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

Cursus Visagie // Wellness academie

saar-vandegaer 3 Comments

Cursus Visagie // Wellness academie

Saar Vandegaer 3 Comments

Een tijd geleden werd ik gecontacteerd door de Wellness Academie om een cursus bij hen uit te proberen. Je kan bij hen tal van opleidingen volgen omtrent haar en verzorging. Mijn absolute voorkeur ging uit naar de cursus visagie (basis). Dit houdt in dat je 2 volledige dagen een stappenplan doorloopt waarmee je de beginselen meekrijgt om iemand op te maken.

Wat leer je op 2 dagen?

Allerlei tips & trics op jezelf toepassen is allemaal goed en wel.  Maar leren we het juist op die manier? Geeft Youtube ons de juiste informatie? Wat voor jou werkt, werkt dat ook voor iemand anders?

Cursus:

De cursus werd gegeven door Katrien Vandormael. Katrien heeft zelf meer dan 13 jaar make-up-ervaring  en won als make-up artist tal van prijzen waarbij opmerkelijk toch wel eentje als ‘Make-up talent van Dior‘.

Dag 1:

Stelselmatig doorlopen we elke stap. De eerste dag legde de focus op het reinigen van het gelaat of de huidige make-up van het gelaat in verschillende stappen. Daarna gaan we met concealer en foundation aan de slag. Welke verschillende kleuren concealer gebruiken we? In welke volgorde ga je best aan de slag? Hoe breng je wat aan en waar eerst? Hoe test je welke foundation het best bij je klant past? Per 2 ga je de theorie dan in praktijk omzetten. Zo pik je het snelste leerstof op, door het te gaan toepassen. Elke huid en elke klant is anders. Fixeren met wat los poeder met een deppende beweging. Zondag werd voor elke stap een iets of wat andere methode toegepast.

Het aanbrengen van bronzer op het jukbeen tot aan een bepaald punt. Het inkleuren van de wenkbrauwen met poeder en kleuren van de lengtes. Na de basis op je oogleden is het tijd voor oogschaduw. Welke kleuren horen bij de dag-makeup, techniek, lijnen wegwerken, aanbrengen van een potlood en eyeliner. Eyeliner aanbrengen, bij iemand anders, dat lukt nooit?! Daar zijn trucjes voor en ik zal ze nooit meer vergeten ;-). Het ging meteen vanaf poging 1. Ik durf niet zeggen hoeveel 100’en keren ik dat bij mezelf heb moeten oefenen en dan nog…Als laatste wat gloss aanbrengen en dag 1 zat er al op. We kregen een syllabus mee naar huis om even alle gehanteerde technieken nog eens na te lezen voor dag 2.

Dag 2:

Zondag herhalen we alle stapjes tot de basis erop zit. Hoewel we zaterdag foundation aanbrachten met een spons werd dit nu met een kwast gedaan, los poeder met poederdons enz. De eerste look werd een smokey.

De opleiding spitste zich ook wat toe naar het begeleiden van jonge bruidjes en hoe wij hen de dag van hun leven kunnen bezorgen met flawless makeup. Stel dat we hen voor hun avondfeest nog wat gaan extra opmaken, maken we de look wat zwaarder. Beetje donkerder toevoegen in de ooghoek en wat eyeliner extra aanbrengen. Onze bruid voorbereiden op haar avondfeest.

Ik heb zo genoten van deze opleiding. Echt fijn om te leren hoe je best iemand anders kan opmaken. Hoe je je kwast houdt, waar je gaat staan, hoe gebruik maken van je handen, kleren beschermen, de huid strakker maken enz.

Welke nuttige tips neem ik zeker mee?

Kijk goed en grondig naar je klant. Bestudeer even het gezicht, bekijk de sterktes en waar moet ik het accent op gaan leggen.

Ik gebruikte mijn groene concealer altijd enkel op puistjes, maar het is evenzeer nodig andere roodhuiden op de wangen ermee te maskeren. Hoe creëer je een wakkere blik?

Welke oogschaduw kleuren passen ideaal bij welke kleur van ogen?

Less is more. Opbouwen is altijd makkelijker dan afbouwen.

In de vervolgcursus die enkele dagen meer in beslag neemt, leer je meer over contouren, wenkbrauwen tekenen enz. Ik kreeg meteen zin om die cursus ook te gaan volgen. Ik zou er eigenlijk ook echt wel meer mee willen doen. Er zijn alvast wel enkele proefkonijnen die hun spontaan kandidaat stelden om eens op te maken. Facemapping is ook een leuke opleiding die je bij heb kan volgen sinds kort. Ook altijd leuk als je zelf eens een workshop wil gaan geven als visagist.

Heb je nog vragen over de opleidingen bij Wellness Academie? Kijk dan zeker even op hun website. Ik kan het je aanraden.

 

 

 

   Send article as PDF   
Saar Vandegaer

All posts

3 Comments

 • Beauty Treasures april 29, 2017 at 7:16 am

  Mooie foto’s. Ik vind je daglook zeer geslaagd!

 • […] april volgde ik een workshop visagie bij Wellnessacademie. Gepakt en gezakt om te gaan. Mijn review staat intussen ook […]

 • Leave a Reply

  I accept the Privacy Policy

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  About Me

  About Me

  Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

  Saar

  Connect

  Categories

  Popular Links

  Latest Posts

  Instagram

  Instagram did not return a 200.

  Follow @nietzomaarsaar

  Recent Tweets

  Image Boxes

  ×
  error: Content is protected !!