Capsule garderobe: challenge

Ik ga voor een uitdaging. Ik lees al heel vaak de artikels over capsule garderobes en denk altijd dat het niets voor mij is. Misschien is dat inderdaad ook wel zo. Maar ben pro tijdswinst in de ochtend. Dus ik ben voor vereenvoudiging van routines. Zeker nu er binnenkort nog even met de hond moet gewandeld worden ‘s ochtends. Lies van Liesellove sprak er mij onlangs ook over aan. Mijn interesse werd alleen maar meer aangewakkerd. Het is niet alleen zuiniger omgaan met je portemonnee al is dat wel mooi meegenomen. Kwaliteit boven kwantiteit, maar bovendien lijkt het mij gewoon zoveel makkelijker. Goede basisstuks die voor eindeloze combinaties kunnen dienen.

Ik informeer en ik bekijk de mogelijkheden. Hier en daar las ik misschien wat flexibiliteit in want zeg nu zelf 30 kledingstuks vind ik wel enorm strikt. Maar ik stel mijn kast als volgt samen voor komende winter:

Broeken & Rokken

 • Zwarte broek
 • Boyfriend jeans
 • Skinny jeans
 • Grijze jeans
 • Zwarte kokerrok
 • Leren rok
 • Witte rok

Bovenstuk

 • Zwarte effe T-shirt met korte mouwen
 • 2 x T-Shirt met opdruk
 • Iets met streepjes
 • Jeanshemd
 • Blouse
 • Knitwear: 5 stuks

Kleedjes

Dit vind ik ook een lastig verhaal. Ik heb namelijk kleedjes in elke kleur en deze winter zijn bloemetjes echt wel mode. Ik heb alvast zo 2 jurkjes die ik enorm veel draag. Oeps? Uitdaging, juist ja!

Jassen & sportkleding hoef je niet mee te rekenen maar ook daar ga ik eens met de grove borstel doorgaan.

Ik geef toe dat ik het moeilijk zal hebben om niet in een bepaalde verleiding te komen als ik een kledingwinkel binnenstap. Maar ik wil bewuster kopen en meer doordacht. Mezelf de vraag stellen of ik iets eigenlijk wel echt nodig heb?

Op Pinterest en Youtube vind je trouwens ook heel wat inspiratie. Zo vond ik via het kanaal van The Anna Edit leuke tips & tricks hierover. Als ik op Instagram leuke outfits zie voorbij komen sla ik de foto’s meteen op in een daarvoor voorzien mapje. Ja dat kan met Instagram, een nieuwe en handige ontdekking. Zo kocht ik heel bewust een beige gehaakte trui afgelopen maandag omdat ik deze echt nodig had.

Instagram- fashion

Hoe dit project me bevalt? Ik post snel een update van mijn kleerkast.

10 Comments

 1. Isabelle

  September 22, 2017 at 5:26 am

  Ik heb nu al anderhalf jaar een capsule en ben er zo blij mee!! Ik heb elk seizoen ongeveer 35 stuks. Hierin tel ik zelf: bovenstuks, broeken, rokken, jassen, jurken en schoenen. Ik merk dat ik al genoeg heb aan 4 onderstuks en vooral nood heb aan veel topjes. Deze gaan ook vaker de was in en geven meer variatie aan een outfit! Kleedjes heb ik ook veel in mijn kast hangen 😉 Je leert echt veel uit het proces, wat je goed staat, naar welke kledingstuks je altijd grijpt en naar welke niet, wat je stijl is. Mijn grote inspiraties zijn Caroline (unfancy.com en caroline_joy op instagram, theannaedit (YouTube, blog en instagram) en useless_dk (instagram en youtube). Veel plezier! Ik kijk uit naar de update!!

  1. Saar Vandegaer

   September 22, 2017 at 9:18 am

   Ja The Anna Edit volg ik ook. Thanks voor je tips

 2. Joni

  September 22, 2017 at 9:13 am

  Ik zou dat waarschijnlijk beter ook eens invoeren… 🙂

 3. zebrazonderstrepen

  September 22, 2017 at 10:53 am

  ik kan het niet, ik moet geregeld kunnen shoppen haha

 4. Lize

  September 23, 2017 at 8:41 am

  Veel succes met deze uitdaging!
  Ik shop niet zo super vaak maar wil geen kleren weg doen die nu nog in mijn kast hangen (en dat zijn meer dan 30 stuks).

 5. Katrien (Marie Cadie)

  September 23, 2017 at 11:01 pm

  Phew ….
  Geweldig vind ik dat … maar Euh … ik zie dat niet zitten 🙈😱

 6. Griet

  September 24, 2017 at 7:05 pm

  Leuke uitdaging! Iets wat ik zelf mss ook eens moet overwegen

 7. Winter wishlist - Niet zomaar Saar

  Oktober 2, 2017 at 6:42 pm

  […] het project ‘capsulegarderobe‘ ga ik bewuster kijken naar de mode van dit nieuwe seizoen. En geloof mij, dat is voor mij […]

 8. Koud in de winter - Niet zomaar Saar

  December 14, 2017 at 8:37 pm

  […] geïnteresseerd in warme kledij. Ik hou mijn garderobe nog graag heel eenvoudig en streef naar een capsulegarderobe. Ik zoek jurkjes die ik kan combineren met warme vesten en wollen truien. De trend van de pelsen […]

Leave a Reply

error: Content is protected !!