Brief aan mijn 6-jarige

Liefste Gijs,

Alsof het gisteren was overviel dit moment mij exact nu 6 jaar geleden om 11:06 brak mijn water thuis en verraste je me met komst zo een 3 weekjes te vroeg. Ik moet zeggen, ik herinner mij precies nog elke minuut, elke seconde vanaf dat moment. Ik was zo jong nog al is dat niet echt zo. Ik moest nog zoveel leren, ik wist totaal niet waar ik aan begon. Een vat vol vragen maar ook dromen. Wat is dat eigenlijk mama zijn? Ga ik wel een goeie mama zijn? Ik wist perfect wat ik ging vermijden en wat ik nooit zou doen…

Nu 6 jaar later is het misschien wel eens tijd voor een tussentijdse evaluatie. Slaag ik in mijn doelen en krijg ik dan misschien wel een bonus zelfs? In theorie zou dat allemaal mooi zijn natuurlijk. Je hebt me zo weten verrassen, Gijs. Je hebt me ook zoveel geleerd, Gijs! Je doet me ook zoveel aan mezelf denken toen ik klein was, Gijs. Vooral dan wanneer je te luid roept of te veel babbelt. Ah ja jij bent ook praatziek, net als ik. Of wanneer je je ziekjes voelt kan je oh zo zielig zijn en oh zoveel genieten van die extra knuffel, kus en dekentje. Je bent soms onzeker, maar je kant het. Geloof in jezelf man, dan lukt het wel.

Eten is je lieve leven. Nee geen fruit, snoep of frisdrank, maar patatjes. Wanneer er ‘wortelstoemp’ op het menu staat fonkelen je oogjes. Heerlijk vind ik dat!

Ik ben al 6 jaar zo fier om je mama te mogen zijn. Je bent een gevoelige jongen boordevol energie. Soms hebben we zachte handschoentjes nodig om je aan te pakken. Maar we spreken jou taal en ik zie met één oogopslag hoe je je voelt of wanneer het een goede dag is.

Gelukkige 6de verjaardag Gijs! Blijf vooral jezelf, ik zie je graag!

Fotografie Frederika

4 Comments

 1. Griet

  Maart 3, 2018 at 1:20 pm

  Mooi geschreven Saar! En je doet dat supergoed mama zijn. Gijs (en Yvonne) mogen trots zijn. Superschattige foto van Gijs trouwens

  1. Saar Vandegaer

   Maart 3, 2018 at 1:20 pm

   Oh dankjewel Griet! Superlief 😘😘

  2. Griet

   Maart 3, 2018 at 1:21 pm

   Sorry, ik schrijf Ivonne haar naam altijd verkeerd! Gaat vanaf nu niet meer gebeuren 😉

Leave a Reply

error: Content is protected !!