Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Access Token is invalid, please get it again

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

Breng eens een bezoekje aan Bokrijk

saar-vandegaer No Comments

Breng eens een bezoekje aan Bokrijk

Saar Vandegaer No Comments

Er gaat zelden een vakantie voorbij of we gaan eens langs in Bokrijk. Toch was het hier al zeker geleden van vorige zomer. Tijd voor een nieuw bezoekje. Waarom dan? Geheel nostalgisch gaan we terug in de tijd. De mengeling zit gewoon goed. De kinderen kunnen daar hun hartje ophalen, wat cultuur opsnuiven, spelen en we kunnen er lekker eten.

De Wereld van Bruegel

Je ontdekt er spelenderwijs wat meer over Bruegel. Een eigen route werd aangelegd en er speelt tijdens de zomer zelfs een openlucht theater van gezelschap Laika. Ze spelen er enkele taferelen uit schilderijen op een grappige manier. Gijs en Ivonne zijn net op de leeftijd gekomen dat zo een 30 minuten concentratie nog lukt. Sommige kostuums spraken wel een beetje tot de verbeelding waarop we al eens knipoogden naar mekaar. Maar daar werden gelukkig geen vragen bij gesteld. Althans nog niet ;-).

Eten in Bokrijk

Je kan ervoor kiezen om je eigen picknick mee te nemen naar Bokrijk. Anderzijds zijn er daar ter plaatse ook zeker voldoende eetgelegenheden. De eerste keer werden we getrakteerd op een echte Bruegelplank, geheel in thema. Ideaal om kennis te maken met streekproducten zoals het eigen Bokrijks brood of honing. De tweede keer gingen we eten bij de bistro van het Koetshuis. Dit is gelegen net voor de ingang van het museum. Ook daar kan je proeven van verschillende streekproducten verwerkt in de gerechten. Het brood vind ik echt een absolute aanrader.

Ateliers

De kinderen kunnen hun hartje ophalen en zelf aan de slag in de vele ateliers. Zo zijn wij gaan potten draaien, althans ik. Ivonne was nog een beetje te klein dus nam ik met veel plezier haar plaats in. Zij boetseerde wel een konijntje met de klei. En ik ben dan nu op zoek naar een workshop potten draaien bij ons in de buurt. Je kan ook vogelhuisjes maken of tassen versieren, brood bakken enz.

Foto

Naast de vroegere snoepwinkel waar je trouwens superlekker spek kan kopen (mmmm), vind je de fotograaf terug. Je kan er een foto laten nemen zoals in 1913. Ik moet zeggen die mode gaat me nog goed af en verdoezelt mijn brede heupen wel. Alleen klompen vind ik toch maar pijnlijk om dragen.Dan hebben we de sixties nog niet bezocht deze keer. Toen we er waren op de warmste dag kozen we voor een wandelroute door het bos. Je kan er evenzeer ook fietsen door het water. Nu snap je wel waarom we regelmatig gaan hè? Naar de speeltuin en de bistro kan je dus altijd. Daarvoor hoef je geen toegang te betalen.

Meer info: www.bokrijk.be

Lees ook:

Onze fietstocht door Bokrijk
   Send article as PDF   
Saar Vandegaer

All posts

No Comments

Leave a Reply

I accept the Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

About Me

About Me

Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

Saar

Connect

Categories

Popular Links

Latest Posts

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow @nietzomaarsaar

Recent Tweets

Image Boxes

×
error: Content is protected !!