Saar Vandegaer

Social

Bloglovin

Follow

Meest recente berichten

Fashion, Beauty, Family, Interior

Instagram Feed

Access Token is invalid, please get it again

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Disclaimer & Privacy

5 tips voor een bezoekje aan Oostende met kinderen

saar-vandegaer 1 Comment

5 tips voor een bezoekje aan Oostende met kinderen

Saar Vandegaer 1 Comment

Onlangs brachten we een bezoekje aan de leuke badstad Oostende.

1. Astropolis

Opende zopas voor het grote publiek. Een kindvriendelijke manier om meer te weten te komen over het heelal. Een interactieve tentoonstelling waar ze zelf op ontdekking gaan met diverse telescopen. De kinderen konden zelf een raket bouwen in de daarvoor voorziene workshop ruimte. Een innovatieve en creatieve manier dus om zelf aan de slag te gaan. Gijs is al enkele jaren enorm gefascineerd door het zonnestelsel dus vooral voor hem was het een unieke en toffe ervaring. Ze organiseren op bepaalde momenten zelfs ‘Sterrenkijkdagen’, je mag eens 2 keer raden wie dat graag zou willen doen.

Breng het zeker eens een bezoekje, neem een kijkje op hun website.

2.Bistro Albert

We gingen lunchen bij bistro Albert, een gezellige en stijlvolle bistro gelegen in de ‘parel van Oostende’, nl het Thermae Palace hotel. Vanuit de brasserie heb je een mooi zicht op de zeedijk wat voor Gijs en Ivonne al voldoende ontspanning bleek. Een klassiertje werd besteld en mocht ik ook delen zo bleek. Allemaal fan van garnaalkroketten.

PS de bediening is echt enorm kindvriendelijk ook en het kader straalt toch veel rust uit

3.Ensor

Wie denkt aan Oostende, denkt ook wel aan James Ensor. Nu zowel Gijs als Ivonne in de lagere school zitten, leek het wel een goed idee om wat cultuur te gaan op snuiven in Oostende. Een bezoekje aan het James Ensor huis hoort daar dus gewoon bij. Wanneer je door de stad wandelt loop je voorbij het Ensor huis dat na zijn dood tot museum werd gepromoveerd. Er zijn 5 belevingsruimtes waar je met een audioguide door kan wandelen. Ik vond zelf de kinder versie het leukste met de stem van Wim Willaert. Je wandelt ook door zijn authentieke woon- en werkplek. De kinderen krijgen een boekje mee met opdrachten en moesten de valse Ensor ontmaskeren.

Ivonne met haar gewonnen masker

Crystal Ship

De zee is altijd een goed idee zeggen wij bij ons. Een moment om tot rust te komen, met de voetjes in het zand. Het is voor ons een 2 uurtjes rijden dus we zien het altijd wat als onze vakantie in eigen land. Naast het kuieren over het strand en de zeedijk kan je ook altijd eens de overzetboot nemen naar Fort Napoleon. Het is wat anders dan anders en zo konden we onze ‘Crystal Ship wandeling’ verder zetten. Dit is een verzameling van muurschilderingen die sinds 2016 verschijnen in Oostende. Gebouwen die een totaal andere uitstraling krijgen hierdoor. Je loopt dus letterlijk met je hoofd een beetje in de wolken zo.

Overnachten

We hebben overnacht in Hotel Monarc in het centrum. Een mooie en ruime gezinskamer in een gerenoveerd herenhuis met een aanrader van een ontbijt. Wanneer ze je ’s morgens al een pannenkoekje aanbieden, kan de dag niet meer stuk.

Neem een kijkje op de website van het hotel voor meer info.

   Send article as PDF   
Saar Vandegaer

All posts

1 Comment

 • Evi november 5, 2021 at 7:52 am

  Hele fijne tips! Dankjewel om deze te delen 🙂

 • Leave a Reply

  I accept the Privacy Policy

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  About Me

  About Me

  Hey! Welkom op mijn blog. Ik deel graag mijn inspiratie omtrent interieur, beauty en fashion. Als mama van 2 neem ik jullie ook graag mee in ons dagdagelijks leven. Read More

  Saar

  Connect

  Categories

  Popular Links

  Latest Posts

  Instagram

  Instagram did not return a 200.

  Follow @nietzomaarsaar

  Recent Tweets

  Image Boxes

  ×
  error: Content is protected !!